Okullar kapatılacak mı? Bakan Özer ve Koca tartışmalara noktayı koydu!

Okullar kapatılacak mı? Bakan Özer ve Koca tartışmalara noktayı koydu!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yüze yüze eğitim konusunda kararlılık mesajı verdi.

Belli bir kesim tarafından maksatlı olarak sürekli gündemde tutulan "okulların kapatılacak mı?" sorusuna Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den yanıt geldi. Her iki bakan da yüze yüze eğitim konusunda kararlılık mesajı verdi.

ASLA GÜNDEMDE OLMAYACAK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "En net şekilde ve kararlı bir tavırla okullarımızın kapanmasının asla gündem olmayacağını bir kez daha ifade ediyoruz" dedi.

Bilim Kurulu toplantısı sonrası okulların açık kalıp kalmayacağına değinen Bakan Koca, "Bilim Kurulu üyelerimiz kendilerine çok sayıda "Okullar açık kalacak mı?" sorusu ile müracaat edilmesinde şikayetçi. En net şekilde ve kararlı bir tavırla okullarımızın kapanmasının asla gündem olmayacağını bir kez daha ifade ediyoruz. Okulların kapanması söz konusu değil. Gündemimizde olmayacak. Bu sorunun gündemde kalmasının ise hiçbir faydası da manası da yok. Çocuklarımızı koruyarak, tedbirlere uyarak eğitimin her kademesinde yüz yüze eğitime devam edeceğiz" dedi.

ÖZER: OKULLARI KAPATMAYACAĞIZ

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de, katıldığı bir canlı yayında kendisine yöneltilen "Vakalar artsa okullar kapatılır mı?" sorusuna ilişkin şunları söyledi:

Kesinlikle hayır. Bizim geliştirdiğimiz sistemde okulları kapatmayı değil, sınıfları kapatmayı gerektiriyor. ABD'de yayınlanan veriler bize şunları gösteriyor, kaygı yaratan delta varyantı beklenene göre çok daha az gerçekleşti. ABD'de şuan okulların yüzde 2'si kapalı. Aslında çok daha yüksek oran bekleniyordu fakat düşük oran gerçekleşti. Şuan ülkemizde en güvenli yer okullarımız. Bu kadar denetimin olduğu başka bir yer yok.

6 Eylül'den şu ana kadar kapanan sınıf oranları, günlük olarak, kapanan ve açılan sınıfların toplam sınıf sayısına oranı yüzde 1'in altında görünüyor. 25 Eylül tarihinden sonra yüzde oranının negatife düşme oranı artıyor, yani kapanan okullar gittikçe açılmaya başlıyor. Amerika'daki okulların yüzde 2'si kapalı. Türkiye'de kapanan sınıf oranları bile oldukça düşük.

Vakalar artar, okullar kapanabilir, toplumun buna alışması lazım. Önemli olan açık okulların varlığını sürdürmesi. Öğrencilerin çoğu okulda kalabilmek için zorunluluk olmasına rağmen sorumluluk duyarak aşı olmuşlar.

Şu andaki oranlarımız alarm verebilecek bir düzeye hiç ulaşmadı. Onun için tekrar söylüyorum: Okulları kapatmayacağız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.