Bakan Koca uyardı: Kovid-19'un Eris varyantı Türkiye'de!

Bakan Koca uyardı: Kovid-19'un Eris varyantı Türkiye'de!
Kovid-19'un Eris varyantının Türkiye'de 9 kişide görüldüğünü söyleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Mevcut tedbirlere ve gündelik hayatımıza devam edeceğiz. Büyüklerimizi, kronik hastalarımızı koruyacağız" dedi

Dünya genelinde hızla yayılan Kovid-19'un Eris varyantı sonunda Türkiye'ye de bulaştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19'un Eris varyantının 9 kişide görüldüğünü, bunun endişe sayılmayacak bir gelişme olduğunu bildirdi.

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Eris varyantının yurt dışı temaslı kişilerde görüldüğünü belirtti.

'YURT DIŞI TEMASLI VE HEPSİ AYNI İLDE'

Eris varyantının Türkiye'de 9 kişide görülmesini "Endişe konusu sayılamayacak bir gelişme" olarak yorumlayan Bakan Fahrettin Koca, "Hasta etme gücünün (virülansının) düşüklüğünü bildiğimiz Eris varyantı, Referans Laboratuvarımızda yapılan incelemede 9 kişide görüldü. Yurt dışı temaslı ve aynı ildeler. Mevcut tedbirlere ve gündelik hayatımıza devam edeceğiz. Durum başka ülkelerde yaygın, bizde de ortaya çıkması muhtemeldi. Büyüklerimizi, kronik hastalarımızı koruyacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.