Bakan Tunç ''Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üçüncü dönem yolu açık''

Bakan Tunç ''Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üçüncü dönem yolu açık''
 Editör
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "TBMM, Cumhurbaşkanı'nın 2. döneminde seçimleri yenileme kararı alırsa 5'te 3 çoğunlukla o durumda 3. dönem için tekrar adaylık yolu açılır" dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "TBMM, Cumhurbaşkanı'nın 2. döneminde seçimleri yenileme kararı alırsa 5'te 3 çoğunlukla o durumda 3. dönem için tekrar adaylık yolu açılır" dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara'nın Beypazarı ilçesini ziyarette bulundu.

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan ile bir araya gelen Bakan Tunç, Beypazarı Adalet Sarayı ile Kaymakamlığı ziyaret etti.

Burada vatandaşlarla hasbihal eden Bakan Tunç yaptığı konuşmada, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

"ABD ADALET BAKANLIĞINDAN BİZE BİLDİRİ GELDİ"

İstanbul'da oğlunun karıştığı kaza ardından önce Mısır'a sonrasında Amerika Birleşik Devletlerine (ABD) kaçan Eylem Tok hakkında soruşturmanın devam ettiğini belirten Bakan Tunç, "Amerika Birleşik Devletleri'yle adli yardımlaşma çerçevesinde biz yazışmalarımızı yaptık. 7 Mart tarihinde de Amerika Birleşik Devletleri'nden iade istediğinde bulunduk. İade dosyamızı ilettik ve geçici tutuklama evrakımızı da gönderdik. Bugün itibariyle de Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığından bize yazı geldi. İstenen bazı belgeler mevcut. Bu belgeleri de gerçekleştirdik. Burada süreci takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"ABD İADE KONUSUNDA TALEBİMİZİ OLUMLU YAKLAŞSIN"

Söz konusu olay ile ilgili adli süreci takip ettiklerini aktaran Bakan Tunç, "Önce Mısır'dan sonra Amerika Birleşik Devletleri'nden talep ettik. Hem diplomatik yollardan talep ediyoruz hem de Interpol aracılığıyla bunlar meydana geliyor. İstiyoruz ki Amerika Birleşik Devletleri iade konusundaki talebimizi olumlu karşılasın ve buradaki yargılama süreci de devam etsin" diye konuştu.

Soruşturma dosyası kapsamında iki gözaltının yapıldığını ifade eden Bakan Tunç, "Kaza sonrası olay yerine gelen ve sonrasında havaalanına anne ve oğlunu bırakan kişi gözaltına alındı. 18 yaşından küçük sürücünün babasının şoförü oradaki mağdurlardan birinin telefonunu emniyete teslim eden kişiyle ilgili olarak da yine gözaltı kararı verildi. Onlar şu anda gözaltında soruşturmaları sürüyor. Adli süreci titizlikle takip ediyoruz" ifadesini kullandı.

"CUMHURBAŞKANININ 5'DE 3 ÇOĞUNLUK DURUMUNDA TEKRAR ADAYLIK YOLU AÇILIR"

Bakan Tunç'a TBMM Başkan Vekili Bekir Bozdağ'ın "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim yoluyla tekrar aday gösterilebilir" sözleri hatırlatıldı.

Bakan Tunç, verdiği cevapta "Anayasamızın 101. maddesine göre Cumhurbaşkanı 5 yıllığına seçilir ve 2 dönem görev yapabilir. Ama 116. maddenin 3. fıkrasında da eğer TBMM Cumhurbaşkanının 2. döneminde seçimleri yenileme kararı alırsa 5'te 3 çoğunlukla o durumda 3. dönem için tekrar adaylık yolu açılır."

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.