Bakan Varank'tan Liseli Kız Öğrencilerin Sosyal Medya Uygulamasına Destek

Bakan Varank'tan Liseli Kız Öğrencilerin Sosyal Medya Uygulamasına Destek
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, dünyanın ve Türkiye'nin ilk mobil uygulama fuarı "Mobilefest"te, Düzce'den gelen liseli kız öğrencilerin yatırım destek talebi karşısında, İTO tarafından kurulan Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi yetkililerinden öğr

İSTANBUL (AA) - EDA TOPCU - Düzce'den gelen kız öğrenciler, liseliler için geliştirdikleri sosyal medya uygulamasını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'a anlattı.

Bugün kapılarını açan, dünyanın ve Türkiye'nin ilk mobil uygulama fuarı "Mobilefest" kapsamında İstanbul'a gelen Düzce Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Kız Lisesi öğrencileri, kendileri gibi öğrenci arkadaşları için geliştirdikleri sosyal medya uygulamasını katılımcıların beğenisine sundu.

Açılış için etkinliğe gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın da ilgisini çekmeyi başaran kız öğrenciler, Varank'a geliştirdikleri uygulamayı tanıttı, içeriği hakkında bilgi verdi.

Bakan Varank'ın yakından ilgilendiği öğrenciler yatırım aradıklarını söyleyince Mustafa Varank, İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından girişimciliğin desteklenmesi amacıyla kurulan Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi yetkililerinden, öğrenciler için destek sözü aldı.


- "Liselilerin gireceği bir sosyal medya uygulaması hayata geçirdik"


AA muhabirine bilgi veren liseli sosyal medya uygulamasının kurucularından Songül Özkan, şimdi üniversiteli olmasına rağmen proje yöneticiliği yaparak halen projeye destek vermeye devam ettiğini söyledi.

Coopcool uygulamasının liselilere ait ilk sosyal medya uygulaması olduğunu vurgulayan Özkan, şu bilgileri verdi:

"Projemiz, 2015 yılında kız lise öğrencileri tarafından başlatıldı. 12'nci sınıfların mezun olup 9'uncu sınıfların dahil olduğu projede bitmez bir kaynağımız var. Teknolojide maalesef dışa bağımlıyız. Özellikle sosyal medya kısmında beyinlerimizi ihraç ediyoruz. Bu bağlamda 'neden kendi sosyal medyamız olmasın?' diye düşündük ve liselilerin gireceği bir sosyal medya uygulaması hayata geçirdik.

Platforma sadece liseliler girebiliyor ve içinde yok yok. Şu an sosyal medya uygulamalarında neler yapıyorsanız hepsi var, onun da dışında eğlenirken öğrenme amaçlı içerikler var. Konu tekrarları, yazılı çalışmalar, sorular, makaleler, hocalarımızın ders anlattığı videolar gibi birçok içerik de platform içinde mevcut."

Özkan, fuara katılmak için fuar yetkililerinin kendilerinden stant ücreti almadan destek verdiğini, ulaşım ve yemek gibi ihtiyaçlarını da Düzce esnafının karşıladığını anlattı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.