Bakan Yıldız'dan korkutan açıklama

Bakan Yıldız'dan korkutan açıklama
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kömür ocağındaki göçükte mahsur kalan 18 işçinin durumu hakkında açıklamalarda bulundu.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan akşam saatlerinde bölgeye ulaştı. Bakan yıldız burada yaptığı açıklamada "Zaman aleyhimize işliyor. Her 2 saatte bir su yükselmesi oluyor" dedi.
 
Bölgede inceleme bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Ocaktaki su seviyesini düşürmeden başka bir işlem yapamıyoruz. Şu an da Konya'dan Karaman'dan gelen ekiplerimiz onun için uğraş veriyor. Pompayla su tahliye ediliyor ama yeterli değil, Ocakta su yükselmesi devam ediyor, Zaman aleyhimize işliyor." dedi.
 
Bakan Yıldız şunları söyledi; 
 
"Şu an 18 işçi kardeşimizin yer altına bulunduğu bir ocaktayız. Tamamen özel bir işletme ve bu özel işletmeyle alakalı toplam 34 işçinin vardiyada bulunduğu ve bu vardiyalar arasında izinli olanları, kurtulanları, çıkartılanları da hesap ettiğimizde toplam 18 işçimizin aşağıda kaldığını görüyoruz.
 
Şu anda üst kodumuz 922, alt kodumuz da 752 metre. Bunun 820 metresine şu anda su gelmiş bulunuyor. İşçilerimiz de 777 kodunda. O yüzden zaman aleyhimize işliyor. Bunun karşısında tüm donanımları ve oradan su tahliyesini hızlıca yapabilmemiz lazım. Şu anda 1 pompa çalışıyor. Tek başına yeterli değil. Diğer pompanın da montajı yapıldı."
 
Bu sırada ocaktan sağ kurtulan ve çevre maden ocaklarında çalışan işçiler Bakan Yıldız'a, "Bu üçüncü su baskını önlem alınsaydı. Böyle olmazdı. Ayrıca Torba Yasası'nda çıkan kanununun ardından işçiler öğle yemeklerini madende yiyorlar. Öğle yemeğini madende yemeselerdi. Bu yaşanmazdı. Ayrıca hemen müfettişler denetim yapsın. Yoksa işveren eksiklikleri giderir ve denetimde bir şey çıkmaz" diye tepki gösterdi.
 
Bakan Yıldız da, "Ben bütün gece buradayım. Şu an tek çabamız su seviyesini azaltmak" dedi. Maden ocağındakİ su tahliyesi devam ederken, içeriye hava da veriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.