Bakanlar Ünal ve Çelik, Şanlıurfa'da

Bakanlar Ünal ve Çelik, Şanlıurfa'da
Kültür ve Turizm Bakanı Ünal: "Bugün hepimizin ve dünyanın ihtiyaç duyduğu en temel şey, muhafaza etmemiz gereken en temel şey kalbimizdeki cesaret ve iyilik duygusudur"- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik: "Şanlıurfalılar dün destan yazdılar, bugün

ŞANLIURFA (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, "Bugün hepimizin ve dünyanın ihtiyaç duyduğu en temel şey, muhafaza etmemiz gereken en temel şey kalbimizdeki cesaret ve iyilik duygusudur" dedi.

Bakan Ünal ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü dolayısıyla eski havaalanında Türkiye'nin farklı illerinden gelen halk oyunları ekiplerinin sunduğu gösterileri izledi.

Etkinlikler dolayısıyla kentte bulunmaktan memnuniyet duyduğunu dile getiren Ünal, düşmanın geçmişte Türk milletinin bütün değerlerine saldırdığını ve bu değerleri işgal etmek istediğini, geçmişte verilen örnek mücadeleler sayesinde Türkiye'nin bugünlere geldiğini ifade etti.

Son dönemdeki terör saldırılarına değinen Ünal, şöyle konuştu:

"Bugün bu bayrağa kastedenler, birliğimize, düzenimize kastedenler bir kez daha diyoruz ki 'Siz Urfa'nın neden Şanlı olduğunu, Maraş'ın neden Kahraman olduğunu Antep'in neden Gazi olduğunu unuttunuz ama gerekirse size yine bunu hatırlatırız'. Bugün hepimizin ve dünyanın ihtiyaç duyduğu en temel şey, muhafaza etmemiz gereken en temel şey kalbimizdeki cesaret ve iyilik duygusudur. Ailemize, akrabamıza, şehrimize, ülkemize, bayrağımıza, vatanımıza devletimize milletimize ve bu toprağa sahip çıkabilmektir o yüzden her biriniz birer kahramansınız bunu asla unutmayın. Ecdadınızdan miras aldığınız bir destanı çocuklarınıza miras bırakacaksınız."

- "Bakanlar Kurulu Şanlıurfa'da toplanacak"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik ise yarın Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında düzenlenecek Bakanlar Kurulu'nun Şanlıurfa açısından önemli olduğunu söyledi.

Kurtuluş yıl dönümü dolayısıyla kentte birbirinden güzel etkinliklerin düzenlendiğini ifade eden Çelik, Şanlıurfa'ya güzel heyecan yaşatıldığını belirtti.

Güzel etkinlikler düzenlendiğini, Şanlıurfalıların samimiyeti dolayısıyla Bakanlar Kurulu'nun kentte toplanacağını vurgulayan Çelik, "Bu güzel şehirden Allah'a ne kadar hamdetsek azdır, Allah'a şükürler olsun. Kardeşlerim 96 yıl önce Şanlıurfa bir destan yazdı, bu destanı sizin dedeleriniz yazdı. Onların torunları olarak bir heyecan içerisinde 96'ncı kurtuluş yılını kutluyorsunuz. Şanlıurfalılar dün destan yazdılar, bugün de destan yazıyorlar, gelecekte de hep beraber destan yazacağız. Tabii ki çok değerli misafirlerimiz var, bizler sizlerle belirli periyotlarla bir araya geliyoruz." diye konuştu.

Şanlıurfa'nın birlik ve beraberlik şehri olduğunu söyleyen Çelik, "Şanlıurfa huzur şehri, onun için bütün parlamentoda bulunan bütün milletvekilleri Şanlıurfa'ya İstiklal Madalyası verilmesiyle ilgili kanunu görüştüğümüzde hepsi ayağa kalkıp, Şanlıurfa'yı alkışladı, dedelerinizi alkışladı." ifadesini kullandı.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.