Bakanlık serbest bıraktı, Büyükşehir kısıtlıyor

Bakanlık serbest bıraktı,  Büyükşehir kısıtlıyor
Büyükşehir Belediyesi binaların altına fırın yapılmasını engellemek üzere harekete geçti.

Bakanlığın konuyla ilgili yönetmeliğinde işyeri imarlı zemin katlarında fırın kurulabilmesine izin verilmesine rağmen Büyükşehir’in aldığı bu kararı Fırıncılar Odası da destekliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ilgili yönetmeliği zemin katı işyeri olarak düzenlenmiş binalarda fırın yapılmasına izin verirken Büyükşehir Belediyesi, 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı notlarına “Konya il sınırları içerisinde konut alanlarında ve zemin katı işyeri olarak belirlenen yerlerde ekmek fırını yapılmayacaktır” kararının eklenmesini gündemine aldı. 

Bakanlığın konuyla ilgili yönetmeliğinin izin verdiği bir hususta Büyükşehir Belediyesi’nin inisiyatif kullanarak zemin katı işyeri de olsa konut alanlarında fırın açılmasını engelleyecek imar düzenlemesine gitmesine Fırıncılar Odası’ndan destek geldi. Fırıncılar Odası Başkanı Vedat Honça, Bakanlığın konuyu bilim adamlarıyla, meslek örgütleriyle, Fırıncılar Federasyonu’yla istişare ederek bir fikir birliği oluşturması gerektiğini söyledi.
Bir fırında 300 derecenin üstünün görüldüğünü ifade eden Honça, “Bu ısının binaların betonarme yapısına verdiği zararlar en son Van depremi esnasında ortaya çıkmıştı. Bunun yanı sıra yüksek binalarda odun ve benzeri malzemeyi yakan fırınların bulunması is kirliliği de oluşturabiliyor, görüntü kirliliği ve gürültü de oluşabiliyor. Bu konularda bakanlığın bilim adamları ile istişare etmesi yerinde olur” şeklinde konuştu. (Murat Güzel)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.