Bakanlıktan 'göçmen kaçakçılığı' açıklaması! 31 tutuklama var; Konya da işin içinde
İçişleri Bakanlığı, göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında 23 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 48 şüphelinin yakalandığını, bunlardan 31’inin tutuklandığını açıkladı.
Jandarma Genel Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Daire Başkanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığının koordinasyonunda yürütülen operasyonlarda, insansız hava araçlarının yanı sıra karadaki asayiş, otoyol ve komando ekipleri görev aldı.
Ağrı, Ankara, Aydın, Balıkesir, Bitlis, Çanakkale, Düzce, Edirne, Erzurum, Hatay, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Manisa, Muğla, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tunceli ve Van’da düzenlenen operasyonlarda 48 göçmen kaçakçılığı şüphelisi gözaltına alındı.
Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 31’i nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Diğer 17 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verildi.
Operasyonlarda ayrıca göçmen kaçakçılığında kullanıldığı değerlendirilen 83 araç ile 18 bot ve bot motoru ele geçirildi.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.