Bakırcılar Odasından, Selçuklu İlçe Sağlık Müdürlüğüne ziyaret

Bakırcılar Odasından, Selçuklu İlçe Sağlık Müdürlüğüne ziyaret
Selçuklu İlçe Sağlık Müdüresi Dr. Saliha Acar’ı ziyaret eden Konya Bakırcılar Odası Başkanı İbrahim Işık ve Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Ayan, verilen sağlık hizmetleri hakkında bilgi aldı.

Selçuklu İlçe Sağlık Müdüresi Dr. Saliha Acar’ı ziyaret eden Konya Bakırcılar Odası Başkanı İbrahim Işık ve Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Ayan, verilen sağlık hizmetleri hakkında bilgi aldı. 

Bakırcılar Odasının ziyaretten memnun olduklarını dile getiren Selçuklu İlçe Sağlık Müdiresi Dr. Saliha Acar, “ Hastalığa değil, sağlığa yatırım yapmak anlayışını önemseyen Bakanlığımız, Sağlıklı Hayat Merkezleriyle; ülke genelinde  sağlık danışmanlığı, röntgen, laboratuvar gibi hizmetlerle Aile Hekimliği hizmetlerini desteklemeyi ve güçlendirmeyi amaçlamaktadır. Bunun yanı sıra diyetisyen, psikolog, çocuk gelişimci, sosyal çalışmacı, fizyoterapist gibi uzmanlarca sunulan sağlık hizmetlerine ulaşımı kolaylaştırarak hastanelere yığılmanın önlenmesi de amaçlanmaktadır. Yanlış beslenme alışkanlıkları, hareketsiz yaşam gibi nedenlerle son yıllarda ülkemizde her yaş aralığında bir sorun haline gelen obezite ile mücadele etmek ve toplumuzun yaşam kalitesini yükseltecek alışkanlıklar kazandırmayı amaçlamaktadır. Sağlıklı Hayat Merkezimizde Risk faktörleriyle mücadele, Sosyal Hizmet danışmanlığı, Sağlıklı Beslenme danışmanlığı, Psikolojik danışmanlık, Çocuk Gelişimi Danışmanlığı, Ağız ve diş sağlığı, Kadın ve üreme sağlığı, Kanser erken teşhis ve tarama yani KETEM, Sigara bırakma danışmanlığı, Enfeksiyon hastalıklarının kontrolü Bulaşıcı olmayan hastalıkların kontrolü,  Enjeksiyon ve pansuman hizmetleri ücretsiz sunmaktayız. Selçuklu İlçemizde iki adet Sağlıklı Hayat Merkezi bulunmaktadır. Bütün hizmetlerden vatandaşlarımızın yararlanması ve sıkışma yaşanmaması için randevu alınmalıdır. Konya Bakırcılar Odası Başkanı İbrahim Işık ve yönetim kurulu üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür eder, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi. 

 

 Ziyarette Konya Bakırcılar Odası Başkanı İbrahim Işık oda üyelerine yönelik sağlık taraması talebinde bulunarak, “ oda olarak şehrimizdeki kamu kurumlarını ve STK’ları ziyaret ediyoruz. Bu anlamda sizi de ziyaret etmek istedik. Bizi kabul ettiğiniz ve Selçuklu İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak verdiğiniz sağlık hizmetleri hakkında bilgi verdiğiniz için teşekkür ediyoruz. Oda olarak müdürlüğünüzden üyelerimize sigara bırakma konusunda bir seminer vermenizin yanında, kanser taraması talebiz olacak. Bu konuda bizlere yardımcı olmanızı rica ediyoruz. Çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.”

Konya Bakırcılar Odası Başkanı İbrahim Işık, Selçuklu İlçe Sağlık Müdüresi Dr. Saliha Acar’a bir tablo hediye etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.