Bakkal Filesi Konya'da Başlıyor

Bakkal Filesi Konya'da Başlıyor
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından hazırlanan Bizim Esnaf uygulamasının ilk etabı ‘Bakkal Filesi’ Türkiye’de ilk olarak Konya’da başlayacak.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından hazırlanan Bizim Esnaf uygulamasının ilk etabı ‘Bakkal Filesi’ Türkiye’de ilk olarak Konya’da başlayacak

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’inden Türkiye’de bir ilk olarak hayata geçirilecek projenin ilk etabı olan ‘Bakkal Filesi’ uygulaması ile Konya’da bulunan yaklaşık 2 bin 150 bakkal ve kuruyemişçi esnafı mahallelerine online hizmet verecek. Konu ile ilgili açıklama yapan Konya Bakkallar Bayiler ve Kuruyemişçiler Odası Başkanı Feridun Göner, ‘Pandemi süreci bize internet alışverişinin önemini gösterdi. Bizler de bir altyapı hazırlayarak mahalle bakkallarımızı internet alışverişine adapte ettik. Bir ay içerisinde uygulamaya başlanmış olacak’ dedi.

ALIŞVERİŞ EVE GELECEK

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Muharrem Karabacak, Türkiye’de bir ilk olacak proje hakkında bilgi vererek, pandemi süreci boyunca esnafın mağduriyetini gidermek ve değişen alışveriş alışkanlıklarına adapte olabilmek için ‘Bizim Esnaf’ uygulamasını hayata geçireceklerini açıklamıştı. Bakkallar için kullanılacak olan uygulamanın bir ay içerisinde hazır olacağını ve her mahallede en az 2 bakkal esnafının bu uygulama çerçevesinde hizmet vereceğini dile getiren Konya Bakkallar Bayiler ve Kuruyemişçiler Odası Başkanı Feridun Göner, “Şu anda 2 bin 150 civarı üyeliğimiz var.  Yaklaşık bin 700 tanesi bakkal fiilen bakkal diğerleri bayilikler. Bu süreçte internet alışverişin önemini anladık. İnsanlar da evlerinden çıkmadan her şeyi alabilmeye alışıyorlar. Artık insanlar bakkala markette gitmekten ziyade ara gelsin sistemini kullanıyor. Biz de projesini hazırladık. Bizim Esnaf uygulaması adı altına bakkal filesi geliştirdik. Üyelerimizi de buna dahil ederek evlere servis yapacağız. Her şey bir tık uzaklıklarında olacak. Artık vatandaşlar mahalle bakkallarından online alışveriş yapabilecek” diye konuştu.

 

MÜŞTERİ AĞI GENİŞLEYECEK İSTİHDAM ARTACAK

Uygulanmaya başlanacak proje ile mahalle esnaflarının müşteri ağının genişlemesinin yanı sıra istihdamın da artacağına dikkat çeken Feridun Gönen, “Üyelerimize bir zorunluluk koşmuyoruz ancak bir mahallede 5 tane market varsa bunların en az iki tanesini bu siteye girmesi için teşvik edeceğiz. Sisteme dahil oldukları zaman müşteri ağları genişleyecek aynı zamanda istihdam da artacak. Örneğin bin bakkal esnafımız bu siteye dahil olsa bin tane de servis elemanı alınacak demek oluyor. Sistem üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Yakın bir zamanda da bunun karşılığını almayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

 

HERKES KENDİ MAHALLESİNİ SEÇECEK

Oluşturulan altyapı ile Konya’da yaşayan vatandaşlar, oturdukları mahalleyi siteden seçerek aktif bakkal esnaflarını görebilecek ve siparişlerini verebilecekler. Hem esnaf hem de vatandaş açısından büyük kolaylık olacağını söyleyen Feridun Gönen, “Bu proje ilk olacak. Esnaf sitesi adı altında herkes faydalanabilecek. Farklı bir sistem üzerinde çalışıyoruz. Mahalledeki bakkalın adresini giriyorsunuz, sitede o adrese kayıtlı bakkallar çıkıyor. Bu şekilde çevredeki vatandaşlar da kendi bakkallarından alışverişlerini yapabiliyor. Üyelerimiz kazanacak,  vatandaşımız da daha iyi hizmet alacak. Artık belli yaştaki insanlar bile internet kullanmayı biliyor, yani internetten alışveriş yapmayı öğrendi. Bu uygulama inşallah bize, esnafımıza faydalı işler üretecek, hem de vatandaşlar kendi alışverişlerini daha rahat ayaklarına alma noktasında bu kanalı kullanacaklar diye düşünüyoruz. Altyapımız hazır. Bir ay içerisinde uygulamayı başlatmayı planlıyoruz” dedi. (Dilhan Dumanoğlu)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.