Bal Mumu Müzesi Açıldı

Bal Mumu Müzesi Açıldı
Novaland Outlet Konya AVM’de 28 Şubat’a kadar sergilenecek olan Bal Mumu Müzesi şehir protokolü ve organizasyon yetkilileriyle birlikte açıldı.

Gerçek Organlar Kullanılıyor

Organizasyon Yetkilisi Jale Kuşhan bal mumu heykeller hakkında şu bilgileri verdi: “Heykellerde kullanılan gözler kazada gözlerini kaybedenlerin gözü yani protez göz, dişler protez diş, saçları ise gerçek saç, çuvaldız gibi bir aparatlar ile saç tek tek takılıyor yapıştırma değildir. Bir ay saç, kaş, bıyık ve sakal ekimi sürüyor. Dünyada birebir rehberlik hizmeti veren tek bal mumu müzesiyiz. Rehberlik hizmetini ücretsiz veriyoruz. Heykeller 45 derece sıcaklığa kadar dayanıyor. Müze 28 Şubat’a kadar açık olacak. İngilizce, Arapça ve Rusça rehberlik hizmeti de veriyoruz. Her öğrenci profilinin anlayacağı dilde hizmet veriyoruz.”

Arapça, Rusça, İngilizce Rehberlik Hizmeti Veriliyor

Kuşhan yaklaşık 72 yıllık heykellerin olduğunu vurgulayarak şu şekilde devam etti: “ Bizim heykellerimizin bazıları Sovyetler Birliği döneminde yapıldı.50, 60, 70 yıllık heykellerimiz de var. En yeni heykellerimiz 6 aylık. Genellikle bal mumu heykeli dünyada ilgi görüyor. Heykeller birebir insanlara benzediği için insanlar kendilerine yakın buluyor ve bundan etkileniyorlar. Taş ve bronz heykel gibi değil çünkü gerçek organlar kullanılıyor. Herkesin kafasında ayrı bir Atatürk imajı var. Atatürk’ün her resmi büstü de farklıdır. Her sanatçı resim ve büstlerine yorum katar. Bal mumu heykel sanatında milim hatası varsa kişi farklı görünebilir. Bütün gün müzede kalırsanız herkes farklı görüşler sunabilir. Türkiye’de 39 şehirde 59 sergi açtık. Şu anda burada 45 heykel bulunuyor. Heykellerimiz genellikle ziyaretçilerimizin görüşü üzerine yapılıyor. Yani ziyaretçi defterimiz oluyor ve çıkışta ziyaretçilerimiz en çok kimin heykelini istiyorsa onun heykelini yapıyoruz.”

Atatürk’ü Anlatan Sinevizyon Gösterisi

Kuşhan heykel tanıtımı yaparken değişik özelliklerini anlattıklarını söyleyerek , “Cengiz Han dünyada ilk biyolojik savaşı başlatan kişidir. Dünyada 16 milyon torunu olduğu söyleniliyor. Ayrıca Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusudur. Dünya liderleri, Atatürk’ü 20.yüzyılın lideri olarak tanımlıyorlar. Her yüz yılda böyle bir lider gelir ve 20.yüzyılın lideri Türklere nasip oldu diyorlar. Okul gruplarına Atatürk ile ilgili on dakika süren sinevizyon gösterimiz var. Atatürk ‘ün çalışması yaklaşık 15 yıllık”dedi.

Kuşhan,” Konya’ya gelmekten ve insanlara heykelleri tanıtmak keyif ve mutluluk verici. İnsanların ilgi yoğunluğu bizleri mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

Haber: Umahan Oz

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.