BAL'da Konya takımları için statü belli oldu (2021-2022)

BAL'da Konya takımları için statü belli oldu (2021-2022)
2021-2022 Sezonu Bölgesel Amatör Lig Statüsü, TFF Yönetim Kurulu'nun 25.10.2021 tarihli toplantısında kabul edildi. Kabul edilen statü TFF'nin resmi internet sitesi TFF.Org'da yayınlanarak yürürlüğe girdi.

2021-2022 Sezonu Bölgesel Amatör Lig Statüsü, TFF Yönetim Kurulu'nun 25.10.2021 tarihli toplantısında kabul edildi. Kabul edilen statü TFF'nin resmi internet sitesi TFF.Org'da yayınlanarak yürürlüğe girdi.

BAL 4.BÖLGE / 2.GRUP

EŞMEKAYA SULTANHANISPOR (AKSARAY)

ESKİL BELEDİYE SPOR (AKSARAY)

GELENDOSTSPOR (ISPARTA)

ISPARTA 32 EMRE SPOR

SUDURAĞI GENÇLERBİRLİĞİ (KARAMAN)

AKŞEHİRSPOR (KONYA)

Ç. ÇUMRA BELEDİYESPOR (KONYA)

GÖLYAZISPOR (KONYA)

EREĞLİSPOR (KONYA)

SARAYÖNÜ BELEDİYESPOR (KONYA)

Maçlar sonunda grupta son 2 sırada yer alacak takım iline bakmaksızın doğrudan alt lige düşecek.

BAL KONTENJANI 3 (ÜÇ) TAKIM OLUP 5 (BEŞ) TAKIMLA TEMSİL EDİLEN İLLER (KONYA, ANTALYA, AYDIN, BALIKESİR, SAKARYA) İÇİN STATÜ:

BAL kontenjanı 3 takım olup 5 takımla temsil edilen illerin 2022-2023 sezonunda 4 takıma, 2023-2024 sezonunda 3 takıma düşürüleceği dikkate alınarak, 2022-2023 sezonunda 4 takıma düşürüleceği statü şöyle:

5 TAKIMDAN 1'İ TFF 3.LİG’E YÜKSELİR VE DİĞER TAKIMLAR KÜME DÜŞMEZSE, 4 takımdan sezon sonu puan tablosunda en alt sırada olan 1 takım doğrudan yerel lige düşer. Yerel lig birincisi 1 takım BAL’a yükselir. 4 takımdan sezon sonu puan tablosunda en alt ikinci sırada olan takım ile yerel lig ikincisi olan takım ile baraj müsabakası oynar. 4 takımdan üst sırada olan 2 takım BAL’da kalır.

5 TAKIMDAN 1'İ TFF 3.LİG’E YÜKSELİR VE 1 TAKIM KÜME DÜŞERSE, yerel lig birincisi olan takım doğrudan BAL’a yükselir. Diğer 3 takımdan sezon sonu puan tablosunda en alt sırada olan takım, yerel lig ikincisi olan takım ile baraj müsabakası oynar. 3 takımdan üst sırada olan 2 takım BAL’da kalır.

5 TAKIMDAN 1'İ TFF 3.LİG’E YÜKSELİR VE 2 TAKIM KÜME DÜŞERSE, yerel lig birincisi ve ikincisi olan 2 takım doğrudan BAL’a yükselir. Diğer 2 takım BAL’da kalır.

5 TAKIMIN HİÇBİRİ TFF 3.LİG’E YÜKSELMEZ VE KÜME DÜŞMEZSE,5 takım arasında sezon sonu puan tablosunda en alt sırada olan 2 takım doğrudan yerel lige düşer. Yerel lig birincisi olan takım doğrudan BAL’a yükselir. 5 takımdan sezon sonu puan tablosunda en alt üçüncü sırada olan takım ile yerel lig ikincisi olan takım baraj müsabakası oynar. 5 takımdan üst sırada olan 2 takım BAL’da kalır.

5 TAKIMIN HİÇBİRİ TFF 3.LİG’E YÜKSELMEZ, 1'İ KÜME DÜŞERSE, yerel lig birincisi olan takım doğrudan BAL’a yükselir. Diğer 4 takım arasında sezon sonu puan tablosunda en alt sırada olan 1 takım doğrudan yerel lige düşer, 4 takımdan en alt ikinci sırada olan takım, yerel lig ikincisi olan takımla baraj müsabakası oynar. 4 takım arasında üst sırada yer alan 2 takım BAL’da kalır.

5 TAKIMIN HİÇBİRİ TFF 3.LİG’E YÜKSELMEZ, 2'Sİ KÜME DÜŞERSE, yerel lig birincisi olan takım doğrudan BAL’a yükselir. Diğer üç takım arasında sezon sonu puan tablosunda en alt sırada olan takım, yerel lig ikincisi olan takımla baraj müsabakası oynar. Diğer 2 takım BAL’da kalır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.