Balığa limon sıkılır mı, sıkılmaz mı? Uzmanlardan net açıklama
15
Balık sofralarının vazgeçilmezi olan limon, yıllardır tartışma konusu olmaya devam ediyor.
25
Kimileri limonun balığa lezzet kattığını savunurken, kimileri de doğal aromayı bozduğunu düşünüyor.
35
Peki, balığa limon gerçekten sıkılır mı, yoksa sıkılmamalı mı?
45
Uzman şeflere göre bu sorunun cevabı “balığın türüne ve limonun miktarına” bağlı. Limon, özellikle yağlı balıklarda (hamsi, sardalya, istavrit, çipura gibi) lezzeti artırıyor, kokuyu bastırıyor ve sindirimi kolaylaştırıyor. Ancak beyaz etli, narin yapılı balıklarda fazla limon kullanımı tadı bastırabiliyor.
55
Aşçılar, piştikten sonra sadece birkaç damla taze limon suyu eklemenin yeterli olduğunu belirtiyor. Marine aşamasında ise limon yerine zeytinyağı ve hafif sirke tercih edilebileceği vurgulanıyor.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.