Balık Avlarken Ölen Avcılar Son Yolculuğuna Uğurlandı

Balık Avlarken Ölen Avcılar Son Yolculuğuna Uğurlandı
Konya’nın Beyşehir ilçesinde, gölde elektroşokla balık avlarken akıma kapılarak hayatını kaybeden avcıların cenazeleri doğum yerleri olan Gölkaşı Mahallesi’nde son yolculuğuna uğurlandı.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, gölde elektroşokla balık avlarken akıma kapılarak hayatını kaybeden avcıların cenazeleri doğum yerleri olan Gölkaşı Mahallesi'nde son yolculuğuna uğurlandı.

Beyşehir Gölü'ne kıyısı olan Gölkaşı Mahallesi yakınlarında elektroşokla balık avlarken öldüğü ileri sürülen Ahmet ve Serdar Aydoğan'ın, hastane morgundan alınan cenazeleri kent merkezindeki Merkez Çarşı Cami önüne getirildi. Burada öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından cenaze nakil aracıyla doğum yerleri olan Gölkaşı Mahallesi'ne gönderilen Serdar ve Ahmet Aydoğan'ın cenazeleri, mahalle mezarlığında defnedildi. Cenaze namazına yakınları, meslektaşları, mahalle sakinleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Aynı zamanda yakın akraba olan iki avcı, dün Gölkaşı Mahallesi yakınlarında biri tekne üzerinde, diğeri göl sularında hareketsiz vaziyette bulunmuş, ambulanslarla kaldırıldıklarıBeyşehir Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Avcıların, göl kıyısında elektroşok cihazıyla balık avlarken akıma kapılarak hayatlarını kaybettiği iddia edilmişti. Olay yerinde, Jandarma ve Tarım görevlilerinin yaptığı incelemede de filika içerisinde onlarca canlı ve cansız balık, elektro şok cihazı, akü, kablo ve balıkları sulardan çıkarılmakta kullanılan bir kepçe gibi av malzemeleri bulunmuştu.

Öte yandan, iki avcının yapılan otopsisinin ardından ölüme elektrik akımına kapılmalarının neden olduğu öğrenilirken, suda boğulma bulgusuna rastlanmadığı kaydedildi.Haberler.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.