Balıkesir'de Altınkum plajı sel felaketi yaşadı

Balıkesir'de Altınkum plajı sel felaketi yaşadı
Balıkesir'in Edremit ilçesinde son iki gündür etkili olan lodos fırtınası ve yoğun sağanak yağışa bir de Kazdağları'ndaki karların ani erimesi katılınca ilçenin önemli turizm merkezlerinden Altınkum plajı sel felaketi yaşadı.

Balıkesir'in Edremit ilçesinde son iki gündür etkili olan lodos fırtınası ve yoğun sağanak yağışa bir de Kazdağları'ndaki karların ani erimesi katılınca ilçenin önemli turizm merkezlerinden Altınkum plajı sel felaketi meydana geldi.

aw088122-11.jpg

Fırtına ve taşkınlar sebebiyle derelerin denize taşıdığı tonlarca ağaç parçası ve çöp, Altınkum plajını etkisi altına aldı. Drone ile havadan görünt ülenen plajda, ağaç parçaları ve çöplerin denizin kıyısına kadar uzandığı görüldü.

aw088122-10.jpg

Ekipler, hava şartlarının normale dönmesinin ardından Altınkum plajında temizlik çalışmalarının en kısa sürede başlayacağını ifade ettiler. Edremit Belediyesi ekipleri, Altınkum plajında temizlik çalışmalarını başlattı.

aw088122-06.jpg

Ekipler, plajdaki ağaçları ve çöpleri denizden çıkardı. Plajın eski haline dönmesi için ekiplerin çalışmalarının 2-3 gün sürmesi bekleniyor.

aw088122-09.jpg

YETKİLİLER UYARIYOR: ÇEVREYİ KİRLETMEYELİM

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, sel felaketinden sonra Altınkum plajının temizlenmesi için çalışmalara başladıklarını söyledi.

aw088122-08.jpg

Arslan, vatandaşları çevreyi kirletmemeleri konusunda uyararak, "Altınkum plajımız, ilçemizin en önemli turizm merkezlerinden biri.

aw088122-04.jpg

Bu güzelliği korumak hepimizin görevi. Lütfen çevremizi kirletmeyelim" dedi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.