Balıkesir'de engellilere "garsonluk" eğitimi

Balıkesir'de engellilere "garsonluk" eğitimi
Ayvalık ilçesinde açılan kursa katılan 13 zihinsel engelli, 48 hafta sonunda alacakları sertifikalarla turistik tesislerde garsonluk yapabilecek- Kişisel bakım eğitimi verilen kursiyerlere, masa düzeni, peçete katlama şekilleri ile servis sırasında uymala

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde açılan 48 haftalık servis elemanı yetiştirme kursuyla, zihinsel engellilerin meslek edinmeleri sağlanacak.

Ayvalık Belediyesinin desteğiyle Halk Eğitim Merkezi ile özel bir eğitim ve rehabilitasyon merkezi tarafından açılan kursla, engellilerin sosyal yaşama kazandırılması amaçlanıyor.

Kursa katılan 13 zihinsel engelliye, kişisel bakımdan masa hazırlamaya kadar birçok konu öğretiliyor.

Cumartesi günleri dörder saat verilen kurs, 48 hafta sürecek. Kursiyerler, program sonunda alacakları sertifikayla istihdam imkanına kavuşacak.

Rehabilitasyon merkezinin özel eğitim öğretmeni Hülya Başaran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turistik bir bölge olan Ayvalık'ta çok sayıda otel bulunduğunu belirtti.

Kursiyerlere otellerde iş imkanı sağlanacağını anlatan Başaran, "Ayrıca kurumumuz down sendromluların istihdam edileceği kafeterya açmayı planlıyor. Bu kurstan mezun olacak gençlerimize orada da iş imkanı sağlanacaktır" dedi.

Kursta servis eğitimi veren öğretmen Nuray Daşdemir ise engelli öğrencileri topluma kazandırmak için eğitime kişisel bakımdan başladıklarını söyledi.

Program kapsamında temizlik eğitimlerinin de bulunduğunu ifade eden Daşdemir, şöyle konuştu:

"Engelli öğrencilerimizi yavaş yavaş servis elemanı olarak hazırlıyoruz. Öğrencilerin eğitimine ilk önce masa düzenini göstererek başlıyoruz. Masalara tabak, bıçak, kaşık gibi malzemelerin nasıl yerleştireceğini ve servis düzenini öğretiyoruz. Peçete katlama sanatlarını gösteriyoruz. Servisin nasıl yapılması, servis sırasında nasıl davranılması gerektiğini göstererek onları iş hayatına hazırlıyoruz."

Kursiyerlerden Gülgez Kahraman da masa düzenini ve servis yapmayı öğrendiklerini, kursun eğlenceli geçtiğini kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.