Balıkesir'deki terör operasyonu

Balıkesir'deki terör operasyonu
Gözaltına alınan 16 kişiden, HDP Edremit İlçe Eş Başkanı Kızıl'ın da aralarında bulunduğu 7 kişi tutuklandı

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'de, terör örgütü PKK/KCK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 16 kişiden 7'si tutuklandı.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 12 Nisan'da kentte bazı adreslere düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 16 şüpheli, adliyeye getirildi. Savcılıkta sorgulanan bu kişilerden 15'i tutuklanmaları istemiyle mahkemeye çıkarıldı. Zanlılardan biri ise savcılıktaki sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Aralarında HDP Edremit İlçe Eş Başkanı Hürriyet Kızıl'ın da bulunduğu 7 kişi, mahkemece tutuklandı. Diğer 8 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Polisin 12 Nisan'da düzenlediği operasyonda, terör örgütü PKK/KCK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi oldukları iddiasıyla çoğunluğu üniversite öğrencisi 14 kişi gözaltına alınmıştı. Operasyon kapsamında daha sonra çevre illerde yakalanan 2 kişi ile gözaltı sayısı 16'ya yükselmişti.

Balıkesir'deki terör operasyonu

Balıkesir'deki terör operasyonu

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.