Bangladeş Milli Günü

Bangladeş Milli Günü
Bangladeş'in Milli Günü nedeniyle verilen resepsiyona, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik de katıldı

Bangladeş'in bağımsızlığının 45'inci yıl dönümü, Ankara'da verilen resepsiyonla kutlandı.

Bangladeş'in Ankara Büyükelçisi Allama Siddiki'nin ev sahipliğinde gerçekleşen davete, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Ankara'da görev yapan çok sayıda yabancı misyon temsilcisi, diplomat ve gazeteci katıldı.

Resepsiyon, Büyükelçi Siddiki'nin gelen konukları kapıda karşılamasının ardından iki ülkenin milli marşlarının çalınması ile başladı.

Büyükelçi Siddiki, burada yaptığı açılış konuşmasında, Bangladeş'in, Türkiye ile ilişkilerin seyrinden büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, "Aramızdaki ilişki, tarihin derinliklerine kök salmış bir ilişkidir." dedi.

Siddiki, ülkesinin hızla geliştiğini ve 2021 itibarıyla yüksek orta gelir seviyesine ulaşacağını vurgulayarak, "Bangladeş'te kişi başı gayrisafi milli hasıla iki bin doları geçecektir." diye konuştu.

Bangladeş'in, çok kan akıtarak elde ettiği bağımsızlığını tebrik ettiğini aktaran Siddiki, "Yaşasın Bangladeş Türkiye ilişkileri" sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik ise Türkiye ve Bangladeş arasında köklerini tarihten alan yakın bir dostluk ve kardeşlik ilişkisi olduğunu belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti olarak zor günlerde daima Bangladeş'in yanında olduk. Bengal halkının Kurtuluş Savaşı'nda bize verdiği fedakarca destekleri her zaman şükranla anıyoruz." dedi.

Türkiye Bangladeş Karma Ekonomik Komisyonu eş başkanı olarak 2012'de Bangladeş'i ziyaret ettiğini hatırlatan Çelik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak da devam ettiği bu görevde, iki ülke arasındaki ticari potansiyelin gelişmesi ve dostluğun pekişmesi için çabalarının süreceğini vurguladı.

Bakan Çelik, nisanda açılışı yapılacak olan Antalya Expo 2016'ya Bangladeş'in katılımından duyulan memnuniyeti dile getirerek, "Altı ay boyunca sürecek olan bu önemli uluslararası etkinliğe burada bulunan değerli dostlara da davetlerimizi iletiyorum." dedi.

İki ülke arasındaki dostluğun ebedi olmasını dileyen Çelik, "Hükümetimizin, milletimizin ve şahsımın adına kardeş Bangladeş halkının milli gününü kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Resepsiyon, kutlama pastasının kesilmesi ve davetlilere yapılan yemek ikramının ardından sona erdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.