Başak Demirtaş'ın adaylık kararı Kandil'e bırakıldı

Başak Demirtaş'ın adaylık kararı Kandil'e bırakıldı
Tutuklu Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın İBB adaylığı ile ilgili süreç DEM Parti'yi çıkmaza soktu. Konuyla ilgili parti organları topu birbirine atarak süreci geçiştirmeye çalışıyor.

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanlığı için aday olabileceği açıklaması ile ilgili "Değerlendirmeyi komisyonlarımız ve MYK yapacaktır" dedi.

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, gündemdeki gelişmelere ilişkin Meclis’te basın toplantısı düzenledi.

Temelli, Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanlığı için aday olabileceği açıklamasının sorulması üzerine, "Bölgede ön seçim yaptık. Batıda bir aday havuzu oluşuyor. Komisyonumuz bütün aday başvurularını alıp ve hem merkezi hem yerel komisyonlarımızda hem MYK'mizde hem PM'de değerlendirmelerimiz olacak. Tabiki Başak Hanımın başvurması bizi sevindirici bir şey. Biz bu havuza herkesin başvurmasın istiyoruz ama tabiki değerlendirmeyi komisyonlarımız ve MYK yapacaktır" yanıtını verdi. "Adaylığı sürpriz oldu mu?" sorusuna Temelli, "Evet benim için şahsım olarak süpriz oldu tabi, daha önceden haberim yoktu çünkü. Önceden haberiniz yoksa o sürprizdir" dedi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.