Başakşehir Üniversiteler Tanıtım ve Eğitim Fuarı

Başakşehir Üniversiteler Tanıtım ve Eğitim Fuarı
İSTANBUL (AA) - Başakşehir Üniversiteler Tanıtım ve Eğitim Fuarı (BÜTEF), Başakpazar Fuar ve Sergi alanında başladı.Başakşehir Belediyesinin öncülüğünde...

İSTANBUL (AA) - Başakşehir Üniversiteler Tanıtım ve Eğitim Fuarı (BÜTEF), Başakpazar Fuar ve Sergi alanında başladı.

Başakşehir Belediyesinin öncülüğünde ve Başakşehir Kaymakamlığı ile İlçe Eğitim Müdürlüğü'nün destek verdiği fuarda, çok sayıda üniversite ve eğitim kurumu stant kurarak öğrencilere bilgi verdi.

Fuarın açılışında konuşan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, "Hayatınızın yönünü belirleyecek bir adımın arifesindesiniz. Üniversiteye başladığınız zaman bir ölçüde gelecekte ne yapacağınıza karar veriyorsunuz. Önemli bir karar." dedi.

Fuara destek veren kurum ve kuruluşlara da teşekkür eden Uysal, öğrencilerin daha iyi tercih yapmaları için üniversiteleri buraya getirdiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Bir kere hangi bölümde okunabilir? İkincisi bölümü tercih ettim ama hangi üniversitede okuyabilirim? Onu tercih etmek çok önemli. Pekala bu tercihi yaparken önceden aileler buna önem veriyordu, sizler öğrenciler buna önem veriyorsunuz. Sadece İstanbul’daki üniversiteleri gezelim derseniz günde en fazla 3 üniversiteyi gezebilirsiniz. Bir ayınızı buna ayırmanız gerekiyor. Dedik ki ne yapabiliriz, bundan dört sene önce dedik ki, öğrencilerimizi İstanbul’u karış karış gezdirmek yerine üniversitelerimizi buraya getirelim. Şu anda gerçekten ilk başladığımız gün belki bu kadar değildi ama şu anda yurtdışından üniversiteler bile buraya geliyor ve sizde o üniversiteyi televizyon, gazetede ve reklamlarda görüyordunuz ama burada birebir ilgilisiyle muhatap olabileceksiniz. Burada her üniversitenin imkanlarını, bölümlerini, nasıl bir eğitim verdiğini birebir görebileceksiniz."

Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin ise kısa zaman içerisinde ilçelerinde bir üniversitenin olmasını arzu ettiklerini dile getirerek, "Bu konuda kendilerinin de çalışması olduğunu biliyorum. Zaten hem İstanbul hem de Türkiye’de örnek olan Başakşehir’e böyle bir yapının kazandırılması gerekiyor. Tabii sevgili gençler sizler önemli bir karar aşamasındasınız. 12 yıllık bir eğitim-öğretim sonunda asıl bundan sonrasını şekillendirecek üniversite hayatı, meslek hayatı ve gerçek hayatın tercihini ve kararını bu aşamada vereceksiniz. Bu açıdan buradaki organizasyonun sizler açısından fevkalade değerli ve önemli olduğunu düşünüyorum. Bunu bir fırsat olarak bilin." ifadelerini kullandı.

Fuarda, öğrencilere üniversitelerle ilgili bilgi veren seminer ve panelde düzenlendi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.