Başbakan Davutoğlu Canlı Yayında

Başbakan Davutoğlu Canlı Yayında
Davutoğlu: (3)

 Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Biz hiçbir yere HDP'den ya da PKK'dan izin alarak gitmeyiz. Gittiğimiz yere başımız dik, Türkiye Cumhuriyetinin en kuşatıcı partisi olarak gideriz. Çünkü onların herhangi bir toplum kesimini temsil ettiklerini de kabul etmeyiz" dedi.

Davutoğlu, Best FM ve Baba Radyo ortak yayınında katıldığı "Seçim Özel" programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

CHP'nin son dönemde çok siyasetçi nesli değiştirdiğini,  Ulusalcı çizgiyle HDP'li çizgi arasında gidip geldiğini belirten Davutoğlu, "Tutarlı bir çizgisi yok. Yakın zamanda bu terör örgütüne müzahir denebilecek bazı yayın organlarında dahi arzı endam etmekten çekinmiyor, mesaj veriyor sürekli" diye konuştu. 

Davutoğlu, "Bunun ilk uygulaması birkaç sene önce, 'Türkiye'nin her yerinde miting yapamazsınız' dediğimizde Sayın Kılıçdaroğlu yapacağını göstermek için Hakkari'ye gitmişti ama HDP'den, terör örgütünden izin alarak miting yapmıştı, tek bir Türk bayrağı yoktu. Biz gittiğimiz yerlere bayrağımızla, şanımızla gideriz" ifadesini kullandı.

Bugün ilçe başkanlarının yakını olan sandık temsilcilerinin ensesinden vurularak terör örgütünce şehit edildiğini anlatan Davutoğlu, "Bunun acısıyla bu programa geldim, Nusaybin ilçe başkanımızın amcasının oğlu sandık kurulunda görevli. Bir kardeşimizi şehit ettiler ama biz hiçbir yere HDP'den ya da PKK'dan izin alarak gitmeyiz. Gittiğimiz yere başımız dik, Türkiye Cumhuriyetinin en kuşatıcı partisi olarak gideriz. Çünkü onların herhangi bir toplum kesimini temsil ettiklerini de kabul etmeyiz" şeklinde konuştu.

Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'de tutum değişikliği olduğunu, bu tutum değişikliğinin bazen Türkiye'de terörle mücadeleye bile soğuk bir yaklaşımı beraberinde getirebildiğini vurguladı.

"AK Parti ile CHP arasındaki koalisyon görüşmelerinin sonuçsuz kalmasına en büyük etken olarak bu tutum değişikliklerini görebilir miyiz" sorusu üzerine Davutoğlu, "Esas itibariyle dış politika ve eğitim alanında genel olarak da Türkiye'nin AK Parti'nin 13 yıllık dönemi başarısızlık, yıkım dönemiymiş gibi bir 'onarım hükümeti kuracağız' kavramsallaştırmalarıyla gelmiş olması. Bizim bunu kabul etmemiz mümkün değildi. 13 yıllık başarı hikayesinin erbabı için bir koalisyon hükümeti kuracağız, o başarıları yok saymak için değil. Çok sebep vardı, sebeplerden biri de buydu" yanıtını verdi.

- "1 Kasım'da tekrar milletimizin huzurunda olacağız"

Başbakan Davutoğlu, 1 Kasım seçimleri sonrası bir balkon konuşması yapıp, yapmayacağı şeklindeki bir soru üzerine de "Seçim neticesi ne olursa olsun ben halkımın karşısına çıkar, perspektifimizi vizyonumuzu paylaşır ve halkımla dertleşirim" dedi.

Seçim geceleri birçok kişinin ayaküstü açıklamalar yaptığını belirten Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Yüzde 41 oy oranı yüksek bir oy oranı olmakla birlikte tek parti hükümeti kuramadığımız için arkadaşların morali bozuktu. 'Balkon konuşması yapacak mısınız?' diye sorduklarında şunu söyledim; ‘Biz her halükarda balkon konuşması yapmak durumundayız. Yüzde 41 önemli bir başarıdır ve halkımız bunu bize verdi, halka teşekkür etmemiz lazım. İkincisi bu ülke bizim sorumluluğumuzda milletimiz de tam da bu gece bizden onların ruhunu, psikolojisini teskin edecek ve geleceğe ümitle bakacakları mesajları duymak ister' dedim ve çıktım. Hatırlayacağınız gibi mesajlarımızı da verdik. Millet iradesinin üstünlüğü ve yönetim boşluğu olmaması için yapacaklarımız konusunda mesajları da verdik. Bu bakımdan inşallah 1 Kasım'da tekrar milletimizin huzurunda olacağız seçim neticeleri belli olduktan sonra."

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in 1 Kasım seçimlerinin çok önemli olduğuna yönelik açıklama yaptığı ve mülteci alt başlığını verdiğinin hatırlatılması ve önümüzdeki dönemde mülteci sorununda taşın altına elini sokan ülkenin yine Türkiye mi olacağına ilişkin bir soru üzerine Başbakan Davutoğlu, "Biz insani bir konu olduğunda sağımıza solumuza bakmadan davranırız. Taşın altına elini koyacak başka kimse olmasa bile biz insani sorumluluğumuzu yaparız ve nitekim Suriyeli mültecilere bu anlamda en büyük insani yardımı Türkiye yaptı, yapmaya devam ediyor" yanıtını verdi.

Avrupa’nın mülteci sorununu yeni fark ettiğini vurgulayan Başbakan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Onun için de Sayın Merkel'in Türkiye’yi ziyaretinde bunları detaylı konuştuk. Farketmeleri iyi ancak alınacak tedbirler konusunda da yeterince hızlı olduklarını söylemek mümkün değil. Ümit ederiz ki daha hızlı hareket ederler, külfet paylaşımı ilkesi etrafında mülteci sorununu hep beraber omuzlama cesareti gösterirler ama her ne suretle olursa olsun Türkiye bir taraftan mültecilere yardımcı olacak diğer taraftan dünya kamuoyunu daha çok şey yapmaya teşvik edecek şekilde diplomatik çabalarını sürdürecek."

Davutoğlu, konuşmasının sonunda dinleyicilere 1 Kasım'da oylarını kullanmayı ihmal etmemeleri çağrısında bulundu.

(Bitti)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.