Başbakan Davutoğlu-Cihangiri ortak basın toplantısı

Başbakan Davutoğlu-Cihangiri ortak basın toplantısı
İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Cihangiri: - "İran ve Türkiye her zaman iyi komşuluk ilişkilerine sahipti. Bu ilişkiler AK Parti'nin yönetime geçmesiyle daha da güçlenmiştir. Süregelen siyasi diyaloglarımız, iki ülke ilişkilerinin gelişmesi noktasın

TAHRAN (AA) - İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, "Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bu ziyareti iki ülke arasındaki ilişkilerde dönüm noktası olma potansiyeli taşımaktadır" dedi.

Başkent Tahran'daki Cumhurbaşkanlığı Sadabad Sarayı'nda heyetler arası görüşmenin ardından Başbakan Davutoğlu'yla ortak basın toplantısı düzenleyen Cihangiri, "Sayın Davutoğlu'nun Başbakanlık dönemindeki ilk Tahran ziyareti. Bu ziyaret bizim için özel bir öneme sahip ve iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesinde dönüm noktası olma potansiyeli taşımaktadır" diye konuştu.

Cihangiri şunları söyledi:

"İran ve Türkiye her zaman iyi komşuluk ilişkilerine sahipti. Bu ilişkiler AK Parti'nin yönetime geçmesiyle daha da güçlenmiştir. Süregelen siyasi diyaloglarımız, iki ülke ilişkilerinin gelişmesi noktasında son derece etkili olmuştur. Bulunduğumuz bölge karmaşık sorunlarla karşı karşıyadır."

- "Bölgenin istikrara kavuşması yönünde hareket etme konusunda karar aldık"

Bölgenin istikrar ve huzura kavuşmasının İran ve Türkiye'nin ortak menfaati olduğunu vurgulayan Cihangiri, "Davutoğlu'yla bir araya geldiğimizde, ikili ilişkiler ve bölgesel konularda faydalı görüşmeler yaptık. Her ne kadar bölgede bazı görüş farklılığına sahip olsak da biz birçok alanda ortak görüşlere sahibiz. Görüş farklılıklarımızı yöneterek bölgenin istikrara kavuşması yönünde hareket etme konusunda karar aldık" diye konuştu.

Cihangiri sözlerini şöyle tamamladı:

"Petrol, enerji, taşımacılık, gümrük, tercihli tarifeler, bankacılık ve turizm, bakanlarımız arasında konuşuldu ve güzel sonuçlar alındı. Türkiye, İranlıların yılda yaklaşık 2 milyon kişinin turist olarak gittiği bir ülkedir. Türkleri de hem turizm hem de bu alanda yatırım yapmaları için ülkemize bekliyoruz. İki ülke arasında 30 milyar dolar ticaret hacmine ulaşma hedefimiz bulunuyor. Bir ay içinde ortak Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) toplantısının yapılması için anlaştık."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.