Başbakan Davutoğlu Manisa'da

Başbakan Davutoğlu Manisa'da
Davutoğlu, toplu açılış töreninde konuştu: (2)- "Terör örgütü tarafından maksatlı bir şekilde üretilen birtakım gerçek dışı iddialar maalesef ana muhalefet partisi tarafından ucuz siyasete malzeme ediliyor. Ana muhalefet partisinin görevi teröristin kirli

MANİSA (AA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Terör örgütü tarafından maksatlı bir şekilde üretilen birtakım gerçek dışı iddialar maalesef ana muhalefet partisi tarafından ucuz siyasete malzeme ediliyor. Ana muhalefet partisinin görevi teröristin kirli propagandasına çanak tutmak mı, bu milletin terörle mücadelesine destek vermek mi? Bu soruyu altını çizerek soruyorum ve Sayın Kılıçdaroğlu'nun cevap vermesini istiyorum." dedi.

Davutoğlu, Manisa'nın Muradiye ilçesinde, açılışı yapılacak tesislerden olan Muradiye Spor Salonu'nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, diğer partilerin Türkiye'yi yönetme sorumluluğundan kaçtıkları dönemde millete dönerek, "Biz her şartta göreve hazırız. Her zorluğa karşı dimdik ayaktayız." dediklerini anımsattı.

Milletin çağrılarına güzel bir cevap vererek, 1 Kasım seçimlerinde muhteşem bir demokrasi destanı yazdıklarını vurgulayan Başbakan Davutoğlu, "Bu dönemde kanlı terör saldırıları oldu. Yine kararlı bir şekilde sorumluluğumuzu yerine getirdik ve 'terörün Türkiye'yi esir almasına izin vermeyiz' dedik. İşte buradan sesleniyorum tekrar, kim gelirse gelsin, hangi güçler Türkiye'yi hedef alırsa alsın, kimse bu aziz ülkeyi kendi gündemine esir edemeyecek." diye konuştu.

1 Kasım'da milletin, AK Parti'nin üstüne düşeni yaptığını gördüğüne işaret eden Davutoğlu, milletin görevden kaçanlarla, fedakarca elini taşın altına koyanları çok iyi ayırt ettiğini bildirdi.

- "Bu ülkenin her bir taşını son nefesimize kadar korumaya kararlıyız"

Çok yönlü terör dalgasına karşı kararlılıkla mücadele ettiklerini anlatan Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi:

"Terör birçok can aldı. Hepimiz acılar çektik. Kan dökerek, sivillere saldırarak, kitleleri hedef alarak Türkiye'ye zarar vermeye çalışıyorlar. Biz, 'Türkiye'ye asla diz çöktüremeyeceksiniz' diyerek kararlılıkla mücadele ediyoruz. 23 Temmuz günü bütün bu çetelere karşı, bölücü terör örgütüne, DEAŞ'a, DHKP/C'ye karşı mücadele talimatı verdiğimizde açık bir hedef gösterdik. Bu aziz ülkenin her şehri, her ilçesi, her köyü, her mezrası, her dağı, her ırmağı, her vadisi teröristlerden temizleninceye kadar bir an bile durmayacağız. Bu, milletimize taahhüdümüzdür. Bizim sabrımızı ve kararlığımızı test etmeye kalktılar. İşte görüyorlar ve görecekler ki biz bu ülkenin her bir taşını son nefesimize kadar korumaya kararlıyız."

Mardin'e, Silopi'ye, Bingöl'e ve Van'a yaptığı ziyaretleri anımsatarak, bu ziyaretlerde milletle kucaklaştıklarını aktaran Davutoğlu, terörle yürüttükleri mücadelenin, bu bölgelerdeki Kürt vatandaşların gelecek umudunu ve coşkusunu artırdığını müşahede ettiğini kaydetti.

- "Teröristlerin safında mısınız milletimizin yanında mısınız?

Başbakan Davutoğlu, "Silopi yangın içindeyken biz oradaydık" diyerek, Türkiye'nin her köşesine gideceklerini ve üzerlerine düşen dayanışma köprüsü rolünü mutlaka oynayacaklarını vurguladı.

Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Biz bu memleketin çimentosuyuz. Biz bu memleketin temeliyiz, temel direkleriyiz. Her köşede varız ve kardeşlik türkülerini biz seslendireceğiz. Peki ülkemiz böylesine önemli bir eşikten geçerken, bazı aymazlar ne yapıyor? Sizlerle dertleşelim. Konuşalım. Siyasetten medyaya birçok alanda aynı duyarlılığı göstermesi gereken bazı kesimlerden maalesef biz bu desteği göremiyoruz. Aksine terörün işine yarayacak, terörün kanlı yüzünü örtbas edecek, hükümetimizin mücadelesini zora sokacak bir tutum gösteriliyor. Bakınız çevremizde bir ateş çemberi, kaos, istikrarsızlık, işgal, iç savaş var. İçeride terörle mücadele halindeyiz, çok yönlü operasyonlar yürütüyoruz. Maalesef muhalefet bu konularda, dayanışma göstermesi gereken muhalefet, bu gerçeği görmek istemiyor. Türkiye böyle zorlu bir süreçte, içeride ve dışarıda dört koldan mücadele verirken, muhalefet partileri maalesef bu mücadeleye destek değil, köstek oluyor."

"Terör örgütü tarafından maksatlı bir şekilde üretilen birtakım gerçek dışı iddialar maalesef ana muhalefet partisi tarafından ucuz siyasete malzeme ediliyor" diyen Başbakan Davutoğlu, sözlerine şöyle sürdürdü:

"Ana muhalefet partisinin görevi, teröristin kirli propagandasına çanak tutmak mı, bu milletin terörle mücadelesine destek vermek mi? Bu soruyu altını çizerek soruyorum ve Sayın Kılıçdaroğlu'nun cevap vermesini istiyorum ve soruyorum tekrar tekrar. Siyasetiniz, söylemleriniz teröristlere mi hizmet ediyor, ülkemizin, milletimizin bu badireden çıkmasına mı? Özetle arkadaşlar, soru şu, teröristlerin safında mısınız, milletimizin yanında mısınız? İşte biz milletimizle beraberiz. 1 Kasım'ın daha miting heyecanını yaşarken işte hem hizmetlerimizle yola devam ediyoruz hem de milletimizle beraberiz."

Şırnak'ta şehit düşen özel harekat polisi Emre Beker'in cenaze namazını imam babası Uğur Beker'in kıldırdığını anımsatan Davutoğlu, Uğur Beker'le yaptığı telefon görüşmesini şöyle aktardı:

"Evladını şehit vermişti, cenaze namazını kendi kıldırdı. Buradan o Çorumlu yiğide, o Çorumlu yiğit aileye, Uğur beye de taziyelerimi sunuyorum. Bir vatan ki uğruna şehit verdiği evladının cenaze namazını kılan yiğitlere emanettir, bu vatan ilelebet istiklalini koruyacaktır. O mübarek hocamızı bütün şehit babaları adına hürmetle kucaklıyorum."

Bütün şehit yetimlerini, gönüllerinde kendi evlatları bilip aziz bir emanet olarak sakladıklarını vurgulayan Davutoğlu, "Hiçbirinin herhangi bir şekilde muhtaç ve mağdur olmasına izin vermeyeceğiz. Onlar bizim korkacağımızı zannederler. Onlar bizim geri çekileceğimizi zannederler. Arkamızda böyle bir kahraman millet varken, geçen Meclis grubunda söylediğim gibi, bugün Manisa'da kardeşlerimiz bizi karşılarken, haykırdıkları gibi, korkmadık, korkmuyoruz, korkmayacağız. Yılmadık, yılmıyoruz, yılmayacağız. Ayaktaydık, ayaktayız, ayakta olacağız. Yiğit efeler, zeybekler, dik durduk, dik duruyoruz, dik duracağız Allah'ın izniyle." ifadelerini kullandı.

- "Kulağına üflenen üç beş sufleyle siyaset yapıyor"

CHP'yi eleştiren Davutoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu ülkenin insanları günlerdir terörden korkmadığını, teröre inat birlik ve beraberlik içinde umutla geleceğe yürüyeceğini haykırıyor. Peki aziz kardeşlerim, CHP ne yapıyor, diğer partiler ne yapıyor? Terör örgütünün uzantılarınca üretilen yalanları seslendiriyorlar. Başka ne yapıyor bu ana muhalefet partisi? Ülkesini dünyaya şikayet ediyor, bu ülkenin seçilmişlerinin meşruiyetini tartışmaya açmaya çalışıyor. Senin bu milletin verdiği oyu tartışmaya ne hakkın var Kılıçdaroğlu? 1 Kasım'da gittik, millet sana da baktı, bize de baktı ve bizi seçti. Selam olsun o millete. Selam olsun Anadolu'nun, Rumeli'nin yiğit insanlarına. CHP'nin başına geldiğinden beri üç beş ezberle, kulağına üflenen üç beş sufleyle siyaset yapıyor Kılıçdaroğlu. Milletimiz hangi odakların senaryosunda rol aldığını görüyor, o yüzden söylediklerine inanmıyor. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı'nı yüzde 52 oyla bu millet seçti, o makama layık gördü. Bunu tartışmak Kılıçdaroğlu'nun haddi de değildir, buna gücü de yetmez.

Cumhurbaşkanımızı bu millet yüzde 52 oyla seçti ve o makamı onurla bugüne kadar doldurduğu gibi inşallah bundan sonra da hep milletin hizmetinde onurla vazifesini sürdürecek. Kılıçdaroğlu'nun bunu tartışamaya dahi hakkı yoktur. Kendine güvenseydi, çıkıp aday olsaydı. Olamaz. Çünkü bütün siyasi kariyeri başarısızlıkla dolu. Aynı şekilde bu ülkenin mevcut hükümetini yüzde 49,5 oyla ve Cumhuriyet tarihinin en yüksek seçmen desteğiyle bu millet göreve getirdi."

Meşruiyeti tartışılacak kişinin, partisinin başında girdiği her seçimi kaybeden, bu ülkeye asla ümit olamayan Kılıçdaroğlu olduğunu kaydeden Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun, genel başkanlığı süresince adeta bir seçim yenilgileri kariyeri yaptığını sözlerine ekledi.

(Sürecek)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.