Başbakan Davutoğlu Muş'ta

Başbakan Davutoğlu Muş'ta
Davutoğlu, toplu açılış töreninde konuştu: (1)- "Bizim gönlümüzde bu vatana sahip çıkan her vatandaşımız birdir. Bizim kıblemiz de bayrağımız da vatanımız da birdir"- "Birbirimizin hukukunu, birbirimizin haklarını kıyamete kadar koruyacağız. Ayrıştırma he

MUŞ (AA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bizim gönlümüzde bu vatana sahip çıkan her vatandaşımız birdir. Bizim kıblemiz de bayrağımız da vatanımız da birdir. Birbirimizin hukukunu, birbirimizin haklarını kıyamete kadar koruyacağız. Ayrıştırma hesapları yapanlara, nifak tohumu ekmeye çalışanlara karşı, her zaman bir ve beraber olacağız." dedi.

Başbakan Davutoğlu, Belediye Meydanı'nda düzenlenen Muş'un 99. kurtuluş yıl dönümü kutlamaları ve toplu açılış törenine katıldı.

Meydandaki vatandaşları, "Başları Kurtik Dağı kadar vakur. Yürekleri Muş Ovası kadar müşfik, aziz Muşlular. Bu güzel meydanı lale bahçeleri gibi al bayrak bahçesine döndüren kahraman Muşlular. Alparslan'ın torunları" diye selamlayan Davutoğlu, Muş'un 1071'de Anadolu'nun kapılarını İslam'a açan şehir olduğunu belirtti.

Ak alınlarında al bayrağı saran bacılar ve yiğitlerle gurur duyduklarını ifade eden Başbakan Davutoğlu, Muş'un düşman elinden kurtuluşu için mücadele veren kahramanlara ve şehitlere minnetlerini sundu.

Muş'ta üç sebepten dolayı bulunduklarını anlatan Davutoğlu, "Birincisi, Muş'un kurtuluş yıl dönümü. İkincisi, toplu açılış töreninde Muş'a hediyelerimiz var. Üçüncüsü de 1 Kasım seçim zaferi dolayısıyla buradayız. Seçimlerde gösterdiğiniz başarı nedeniyle her birinize teşekkür ediyorum. Ayrıca terörle mücadelede takındığınız vakur tavır, teröristlere karşı gösterdiğiniz yiğit, kardeşlik tavrı için de size teşekküre geldim." diye konuştu.

"Al bayrağı tutan ellerinize, 'vatan bölünmez' diyen dillerinize kurban olayım" ifadesini kullanan Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Allah vatanımızı aziz eylesin. Milletimizi baki, kardeşliğimizi daim eylesin. Bakın Muşlular, bugün toplamda 1 milyar 28 milyon lira değerindeki tesisleri hayırlısıyla Muş'a kazandırıyoruz. Hayırlı, mübarek olsun. Eğitim kurumlarından, bölünmüş yola, öğrenci yurtlarından spor salonuna, süt çiftliği tesislerinden, büyükbaş besicilik tesislerine kadar tam 171 tesisi besmeleyle açıyoruz. Şimdi burada bir müjdeyi de vereyim. Sağlık Bakanımız ile konuştuk. Eski devlet hastanesinin yerine, Muş'a bir meydan kazandıracağız inşallah. Muş'a aziz ve bereketli olsun."

Davutoğlu, Muş'un her bir köşesini, her bir ilçesini aynı aşkla sevdiklerini, Türkiye'nin her köşesini aşkla, sevdayla gönlünde taşıdığını vurguladı.

Vatanın her karış toprağının bir ve aziz olduğunu ifade eden Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi:

"Bizim gönlümüzde bu vatana sahip çıkan her vatandaşımız birdir. Bizim kıblemiz de bayrağımız da vatanımız da birdir. Murat Köprüsü, Mescid-i Aksa ve Ayasofya… İşte biz buyuz. Birbirimizin hukukunu, birbirimizin haklarını kıyamete kadar koruyacağız. Ayrıştırma hesapları yapanlara, nifak tohumu ekmeye çalışanlara karşı, her zaman bir ve beraber olacağız. Sultan Alparslan'ın ordusunda ecdadımız hep beraber savaşmadı mı? Biz bu toprakları hep beraber kendimize vatan yapmadık mı? O kahraman orduların fetihleriyle bu vatanı İslam yurdu kılmadık mı? Bu vatanın istiklali için kıyamete kadar omuz omuza olacak mıyız? Kardeşi kardeşe kırdırmaya çalışanlara karşı bu al bayrağı hep zirvede tutacak mıyız? Kıyamete kadar kadar kardeş miyiz? İşte sizin bu 'evet' cevabınız, Kurtik Dağı'ndan Ağrı'ya, Ağrı'dan Ilgaz'a, Ilgaz'dan Toroslar'a kadar ulaşıyor."

(Sürecek)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.