Başbakan Davutoğlu Ukrayna’da

Başbakan Davutoğlu Ukrayna’da
Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko:-“Türkiye’ye Ukrayna’ya desteğinden dolayı teşekkür ediyorum”

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Türkiye’nin Ukrayna’nın zor dönemde yanında olmasından dolayı Başbakan Ahmet Davutoğlu’na teşekkür etti.

Ukrayna Devlet Başkanlığı basın merkezinden yapılan açıklamada Petro Poroşenko’nun Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptığı görüşmenin detaylarına yer verildi.

Ukrayna ve Türkiye arasındaki yoğun temasların, iki ülke arasındaki ilişkilerin yüksek düzeyde stratejik ortaklığının göstergesi olduğu belirtilen açıklamada, bu ilişkilerde güvenlik, ekonomik, sosyal ve insani konularda büyük potansiyelin varlığına işaret edildi.

Karşılıklı görüşme esnasında bölgesel güvenlik konularının ele alındığı bildirilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ukrayna ile ilişkilerin özelliğini ‘stratejik birlik’ olarak nitelendirmiştir. Devlet Başkanı Petro Poroşenko, ikili görüşmeler mekanizması vasıtasıyla Kırım’ın işgalden kurtarılması, Cenevre Plus formatını desteklemesi, Ukrayna Devlet Bütçe Fonu’na 50 milyon dolar kredi yardımında bulunması ve Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine sahra hastanesi kurulması hususunda yardımı nedeniyle Türkiye’ye teşekkür etmiştir.”

Açıklamada ayrıca, karşılıklı görüşmede 5. Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısı hazırlıkları ele alındığı aktarıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.