Başbakan Hariri, Suudi Arabistan'da alıkonuldu

Başbakan Hariri, Suudi Arabistan'da alıkonuldu
Lübnanlı bir üst düzey hükümet yetkilisi, geçtiğimiz Cumartesi günü Riyad'da istifa eden ve ardından ülkeye dönmeyen Başbakan Saad Hariri'nin Suudi Arabistan tarafından alıkonulduğuna inandıklarını belirtti.

Reuters'ın son dakika haberine göre, Lübnanlı bir üst düzey hükümet yetkilisi Suudi Arabistan'ın geçtiğimiz günlerde istifa eden Başbakan Saad Hariri'yi zorla alıkoyduğunu söyledi.

Hükümet yetkilisi, Hariri'nin Lübnan'a geri dönmesi için uluslararası toplumun baskı yapması gerektiğini söylerken, "Hariri'nin özgürlüğünü kısıtlayarak onu Riyad'da tutmak, Lübnan'ın egemenliğine bir saldırıdır. Bizim itibarımız, onun itibarıdır. Onu Beyrut'a döndürmek için yabancı devletlerle birlikte çalışacağız"ifadelerini kullandı.

Öte yandan Al Manar TV'nin haberinde, Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn'ın, Hariri'nin istifasıyla ilgili 'gizemi' çözmek için diplomatik bir yaklaşım geliştireceği belirtildi.

Hariri, geçtiğimiz Cumartesi günü gittiği Riyad'da istifa etmiş ve can güvenliğinden endişe ettiğini söylemişti.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı, Hariri'nin ülkeyi terk etmekte özgür olduğunu belirtmişti ancak Hariri, Beyrut'a dönmedi. İstifasının ardından Birleşik Arap Emirlikleri'ne de giden Hariri, ardından yeniden Riyad'a dönmüştü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.