Başbakan Yardımcısı Akdoğan: (3)

Başbakan Yardımcısı Akdoğan: (3)
"Yol kesme, adam kaçırma, haraç alma, işkence ... Bunlar sürece zarar veriyor ve bu şiddet eylemleri süreci devam ettirilemez bir noktaya getirdi. Yani süreç sürdürülemezse o zaman bunların devreden çıkarılması gerekir. Bu operasyonlar bunları devreden çı

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Yol kesme, adam kaçırma, haraç alma, işkence ... Bunlar sürece zarar veriyor ve bu şiddet eylemleri süreci devam ettirilemez bir noktaya getirdi. Yani süreç sürdürülemezse o zaman bunların devreden çıkarılması gerekir. Bu operasyonlar bunları devreden çıkarmak için yapılıyor. Bu süreç bir gün devam edecekse, bunların ortadan kalkması gerekiyor" dedi.

Akdoğan, Star Ana Haber'de gündeme dair soruları yanıtladı.

Çözüm Süreci'ne ilişkin bir soru üzerine Akdoğan, tüm toplum kesimleriyle ilgili sorunların çözümü için 13 yılda her şeyi ortaya koyduklarını, bu konuyla ilgili büyük riskler aldıklarını ve bedeller ödediklerini ifade etti.

Akdoğan, Çözüm Süreci'ni AK Parti hükümetinin başlattığını dile getirerek, terör örgütünün süreci zehirlediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Çözüm Süreci bitti" demediğini aktaran Akdoğan, bu durumun da bir tercih olmadığına, kaçınılmaz, zorunlu bir durum olduğuna işaret etti.

Akdoğan, PKK'nın illegalite anlamında, şiddet anlamında, baskı ve zulüm anlamında bölgede yapmadık şey bırakmadığına değinerek, "Yani yol kesme, adam kaçırma, haraç alma, işkence ... Bunlar sürece zarar veriyor ve bu şiddet eylemleri süreci devam ettirilemez bir noktaya getirdi. Yani süreç sürdürülemezse o zaman bunların devreden çıkarılması gerekir. Bu operasyonlar bunları devreden çıkarmak için yapılıyor. Bu süreç bir gün devam edecekse, bunların ortadan kalkması gerekiyor" diye konuştu.

Kamu düzeni olmazsa hiçbir vatandaşın hak ve hukukunu koruyamayacağını kaydeden Akdoğan, Çözüm Süreci'nin sürdürülebilir hale gelmesi için bu operasyonların devam etmesi ve güvenlik açığının ortadan kalkması gerektiğini vurguladı. 

- "Casusluk faaliyetlerinden zevk alıyor"

Akdoğan, bazı televizyon kanallarının Digitürk'ten çıkarılmasına yönelik soru üzerine, bu konunun bir hükümet meselesi olmadığını anlattı.

Paralel yapıyla ilgili söylenecek çok süzün olduğunu dile getiren Akdoğan, "Bu milli güvenlik belgesi ve milli güvenlik kararlarına da girmiş bir konu. Türkiye için ulusal güvenlik meselesi olan bir konudur bu. Bu bağlamda bir takım hassasiyetlerin sergilenmesi bu mücadelede bütün devlet kurumlarının ortak bir mücadele ortaya koyması önemlidir" diye konuştu.

Akdoğan, Nokta dergisinde yer alan bir habere ilişkin soru üzerine, bu haberin tamamen uydurma olduğunu belirterek, "Paralel yapının bu tür hastalıkları vardır. Bu hastalıklı bir yapı ve casusluk faaliyetlerinden zevk alıyor. Zaten bu yapının merkezinde de casusluk yapılanması var. Bu yapılanma bir ihanet şebekesine dönüştü ve Türkiye için ulusal bir güvenlik problemi oldu. Bunların dinlemediği kaydetmediği insan kalmadı" ifadesini kullandı.

Her partinin olduğu gibi AK Parti'nin de bir strateji heyetlerinin olduğunu aktaran Akdoğan, bu toplantılarda partiyi ilgilendiren her konuda fikir alışverişinde bulunulduğunu, ancak yapılan bu haberin gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

- "Sandıkların birleştirilmesi daha olumlu olabilirdi"

Seçim güvenliği ile ilgili bir soru üzerine Akdoğan, seçim güvenliğinin sadece sandık güvenliği olarak algılanmaması gerektiğini, bu söylemin aynı zamanda halkın tehdit edilmemesi ve iradesini sandığa yansıtabilmesi için alınan tedbirleri de kapsadığını dile getirdi.

Akdoğan, geçen seçimlerde doğu bölgelerinde yaşanan tehdit ve şantaja bu süreçte son verilmesi gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Geçen seçimde gördük, HDP kaç sandıkta silme yüzde 100 oy aldı. Bu fıtrata aykırı bir şey. O sandıklarda görevli AK Partililer de var. Geçen seçimde baskı, şiddet, elinde silah olan unsurların köylere gidip de tehdit etmesi... Böyle baktığımızda sandıkların birleştirilmesi daha olumlu olabilirdi. Bu maalesef olamadı ama onun ötesinde 380 bin güvenlik görevlimiz burada her türlü tedbir alınıyor yani arazide güvenlik güçleri şu anda duruma da hakim durumdalar ve ben geçen seçime göre seçim güvenliğinin daha olumlu olacağını düşünüyorum. Yani bu olumlu olmak herhangi bir partili yine değil, vatandaşın, seçmenin iradesinin sandığa yansımasından daha olumlu bir tablo çıkacağını düşünüyordum."

- "Dernek kurun ve yürütün"

Gündemlerinin seçim olmadığını belirten Akdoğan, yaşanan acıyı paylaşma ve ortak bir tavır takınma konusunda bütün partilerin ortak bir duruş sergilemesi gerektiğini kaydetti. 

Siyasi partilerin amaçlarının ülkeyi, sorumluluk üstlenmek ve millete hizmet etmek olduğunu işaret eden Akdoğan, "Eğer siz ülke yönetimine ortak olmazsanız, sorumluluk üstlenmezseniz nasıl millete hizmet edeceksiniz? O zaman niye siyaset yapıyorsunuz? O zaman bir dernek kurun ve yürütün. Yani burada siyasi parti olmak, siyaset yapmak demek ülke sorumluluğuna ortak olmak demek. Sayın Kılıçdaroğlu, 'açık çek, her şeyi yaparım' diyor, iki satırlık bildiriye imza atamadı. Siyaseti böyle günlerde arka plana atıp, ortak bir tavır önem taşıyor" ifadesini kullandı.

(Bitti)

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.