Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu:

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu:
"Bizim için Kudüs bir inanç, iman meselesidir. Biz sahip çıkacağız. Biz liderimize sahip çıktıkça liderimiz de gereğini yapacak"- "Birbirimizle uğraşmak yerine birbirimizle sarılıp kenetleneceğiz. Bu davaya sahip çıkacağız. Bütün bir ümmet bizden ümit bek

BURSA (AA) - Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, "Bizim için Kudüs bir inanç, iman meselesidir. Biz sahip çıkacağız. Biz liderimize sahip çıktıkça liderimiz de gereğini yapacak." dedi.

Çavuşoğlu, Yıldırım ilçesinde, Bursa Samsun Dernekleri Federasyonunun düzenlediği etkinlikte vatandaşlarla bir araya gelerek keşkek dağıttı. Daha sonra Orhangazi ilçesine geçen Çavuşoğlu, bir düğün salonunda düzenlenen AK Parti Orhangazi 6. Olağan İlçe Kongresi'ne katıldı.

Çavuşoğlu, yaptığı konuşmada, kongrelerin geleceğe ilişkin yeni planlama yapma açısından önemli süreçler olduğunu söyledi.

AK Parti'de kongre süreçlerinin birlik ve beraberlik içinde geçtiğini belirten Çavuşoğlu, "Gecenin bu saatinde bu heyecanı gördüm. Diğer partilerin kongre süreçlerine göz attığınızda bu birlik ve beraberlik havasını göremezsiniz. Kongreler AK Parti'de oluşan bir gelenek, istişarenin sonucu olarak birliğin ve beraberliğin tezahür ettiği süreçlerdir. İnşallah Orhangazi'de bu kongrenin ardından önümüzdeki sürece odaklanıp gece gündüz demeden çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin son 15 yılda 4 kat büyüdüğünü anlatan Çavuşoğlu, "Birbirimize kenetlenerek, milletimize birlik ve beraberlik duygusunu yansıtarak bunu başardık. Birçok badireyi hep beraber atlattık. Milletle bütünleşerek bütün badireleri tek tek alaşağı ettik ve yolumuza devam ettik." dedi.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin bölgesinde her geçen gün daha da güçlendiğini ve söz sahibi olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Filistin'in toprakları 1937 yılından günümüze yüzde 12'ye kadar düştü. Un ufak ettiler Filistin'i, Filistin ağlıyor. Biz güçlü olmak zorundayız. Türkiye güçlü olmak zorunda. Biz birbirimize kenetlenmek zorundayız. Ufak tefek fikir ayrılıklarını bir tarafa iterek genel fotoğrafa odaklanmak zorundayız. Allah bize bu iktidarı vererek bir fırsat verdi. Buna sahip çıkmak zorundayız. Bizim için Kudüs bir inanç, iman meselesidir. Biz sahip çıkacağız. Biz liderimize sahip çıktıkça liderimiz de gereğini yapacak. Yapmadı mı? Yaptı. Önce Papa ile görüştü sonra dönem başkanı olarak İslam İşbirliği Teşkilatının bütün üyelerini eksiksiz olarak İstanbul'da topladı. Elhamdülillah ki Doğu Kudüs'ü Filistin devletinin başkenti ilan ettiler. Bundan daha güzel bir şey var mı?"

- "Nerede bir mazlum, mağdur varsa bizden ümit bekliyor"

Türkiye bölgesinde güçlenmeye devam ettikçe birilerinin tuzak kurduğuna dikkati çeken Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Birbirimizle uğraşmak yerine birbirimizle sarılıp kenetleneceğiz. Bu davaya sahip çıkacağız. Bütün bir ümmet bizden ümit bekliyor. Nerede bir mazlum, mağdur varsa bizden ümit bekliyor. Dünyada iki medeniyet yarışıyor. Birisi yaşatmak, diğeri öldürmek üzerine kurulu medeniyet. Birileri nereye gidiyorsa kan döküyor ama biz gittiğimiz yeri abat ediyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki bir insanı öldürmek tüm insanlığı öldürmek gibidir. Biz yaşatmak için varız. Yaradılanı Yaradan'dan dolayı seviyoruz. Yeter ki içimizde bir olalım. Bu bizim mecburiyetimiz, mesuliyetimizdir."

Tek listeyle gidilen kongrede Mustafa Kaya, yeniden başkanlığa seçildi.

Kongreye, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman ve bazı ilçe belediye başkanlarıyla çok sayıda partili katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.