Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: (2)

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: (2)
"(Kılıçdaroğlu'nun, Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sözleri) Bu kadar edepsizlik yaptıktan sonra bu edepsizliğin arkasında durmak, sözün bittiği yerdir. Bunu millet gördü, 'bu millet çok ağır bir şekilde bu zatı cezalandıracak' diye düşünüyorum"- "(Fındık fi

ORDU (AA) - Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözlerine ilişkin, "Bu kadar edepsizlik yaptıktan sonra bu edepsizliğin arkasında durmak, sözün bittiği yerdir. Bunu millet gördü, 'bu millet çok ağır bir şekilde bu zatı cezalandıracak' diye düşünüyorum" dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere kente gelen Kurtulmuş, Ordu Altaş TV ve TV 52 televizyonlarının ortak canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, Bakan Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözlerine ilişkin soruya şu şekilde cevap verdi:

"Son derece seviyesiz, son derece edepsiz ve son derece terbiyesiz sözlerdir. Hayat sadece siyasetten ibaret bir şey değildir. İnsanlar siyaset şartlarında bunalabilirler ama kendilerini kontrol etmeleri lazım. 'Ağzından çıkanı kulağın duysun' diye bir lafımız var. 'Ağzımdan kaçtı, özür dilerim' demek çok mu zor? Dolayısıyla özür dilemek Sayın Kılıçdaroğlu'nu büyütürdü ama bu kadar edepsizlik yaptıktan sonra bu edepsizliğin arkasında durmak sözün bittiği yerdir. Artık bu zat ile ilgili konuşulmaz. CHP'li arkadaşlar da niye bunu savunuyorlar, bu anlaşılmaz. Bir insan ne kadar konuşuyorsa o kadardır insan. Bırakın, düzgün bir dille konuşalım."

Kurtulmuş, siyasi partiler olarak birbirlerinin düşmanı olmadıklarını belirterek, "Sadece rakibiyiz. Rekabet de nezaket gerektirir ama sen sokak kabadayılarının bile söylemeyeceği bir üslup ile hem de bir hanımefendiye, bir bakana, bir anneye hakaretin en ağrını yaparsan, toplumdan tepki geldiği zaman da o şiddeti biraz daha artırırsanız burada söz bitiyor. Bunu millet gördü, 'bu millet çok ağır bir şekilde bu zatı cezalandıracak' diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

MHP'deki gelişmelere ilişkin soruya da yanıt veren Kurtulmuş, "Şu görünüyor ki MHP'nin bir yerde birtakım müdahalelerle karşı karşıya kaldığı anlaşılıyor. Bu çerçevede alınmış olan bir mahkeme kararı var. MHP'lilerin üzerine düşen de bu mahkeme kararının yüksek yargıdan nasıl geleceğini görmeleri lazım. Dolayısıyla MHP'nin iç mücadelesi kendi içerisinde olan bir şeydir" diye konuştu.

- Fındık fiyatlarındaki düşüş

Numan Kurtulmuş, serbest piyasadaki fındık fiyatlarının düşmesine ilişkin soru üzerine de fındıkla uğraşan hemşehrilerinin rahat olmalarını istedi.

Başından beri konuyu takip ettiklerine dikkati çeken Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Tarım Bakanımız ile sürekli bu gelişmeleri birebir takip ediyoruz. Tarım Bakanımız, sektör temsilcilerini çağırarak onlarla da bir toplantı yaptı. Biz de işin sadece tekele, bazı güçlerin insafına bırakılmayacak kadar önemli bir mesele olduğunu, fındığın bu bölgenin hayati bir ürün olduğunu ifade ediyoruz. Seçim kampanyasında alan bazlı destek sona ermesine rağmen, seçim kampanyasında verdiğimiz sözün bir gereği olarak, orada siyasi inisiyatifi de kullanarak alan bazlı desteğin devam etmesi için de karar aldık.

Yaklaşık 850 milyon lira tüm fındık üreticileri için alan bazlı destek verildi. Sadece 380 milyon lira Ordu ilimize verildi. Dolayısıyla bu anlamda hükümet olarak alan bazlı desteklerimizi sürdürdük."

Süreci çok yakından takip ettiklerini vurgulayan Kurtulmuş, "Birtakım tekelci güçlerin fındık üzerinden spekülasyonlar yaparak halkımızı zarara uğratmasını istemeyiz. Bu konuda iki gün önce ilgili bakanımızla görüştüm. Ağzımızdan çıkan sözü yapmak durumundayız ama elimizdeki imkanlar neler, vatandaşlarımızı rahatlatacak neler olur, onları konuşuyoruz. Yapabileceğimiz en doğru anda da bu işleri yapmaya gayret ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Kurtulmuş, "Zannediyorum, Bakanlar Kuruluna en kısa sürede bu konu gelir. Eğer bir Bakanlar Kurulu kararı almamız gerekirse ki ancak şu anda gördüğüm kadarıyla gerekmiyor ama bir Bakanlar Kurulu kararı alınması gerekiyorsa hiç çekinmeden o kararı alırız" dedi.

- Kentteki ulaşım projeleri

Ordu'da devam eden ulaşıma yönelik projelerle ilgili de konuşan Kurtulmuş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Çok şükür, Ordu, pek çok hizmeti alan şehrimiz. 2016 yılında da yaklaşık 4,5 milyar liralık pay almış bir ilimiz. Ordu'ya eğitimde, sağlıkta ve ulaştırmada fevkalade, çok büyük hizmetler yapıldı. Ünye çevre yolu bitti ama maalesef Ordu çevre yolunun, Fatsa çevre yolunun, Ordu-Gölköy yolunun, Ünye-Niksar yolunun yapılması, İslamdağ-Niksar-Korgan yolu projeleri devam ediyor. Kısa süre önce bütün bunların hepsini masaya yatırdık. Biz derdimizi sayın Ulaştırma Bakanımıza anlattık.

Bu çerçevede hızla bitirilmesi mümkün olanların, bitirilmesi ile ilgili talimatlarını verdi. Bizler de takip edeceğiz. Ordu'nun neresinde ne ihtiyaç var, hepsini biliyoruz. Hepsi kontrolümüz altında. Gücümüz ve imkanlar nispetinde sonuna kadar kullanarak işlerimizi yapmaya gayret ediyoruz. 'İnşallah bunları en kısa zamanda da tamamlarız' diye düşünüyorum."

(Bitti)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.