Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş:

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş:
"Terör örgütü mensupları biliyor ki bu ülkeyi bölmek mümkün değil, bu ülkenin bir kısmını ayırıp başka bir ülke haline getirmek mümkün değil. Onların istedikleri, arzu ettikleri bu ülkede kardeş kavgası çıkarmak, Türk'ü, Kürt'ü birbirine düşürmek.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Terör örgütü mensupları biliyor ki bu ülkeyi bölmek mümkün değil, bu ülkenin bir kısmını ayırıp başka bir ülke haline getirmek mümkün değil. Onların istedikleri, arzu ettikleri bu ülkede kardeş kavgası çıkarmak, Türk'ü, Kürt'ü birbirine düşürmek. Buradan, Ordu'dan Osmanlı'nın çocukları, Selçuklu'nun torunları olarak diyoruz ki, bu ülkenin insanlarını birbirine düşürmeye kimsenin gücü yetmeyecek, bu ülkeyi bölmeye kimsenin gücü yetmeyecek'' dedi.

Kurtulmuş, Durugöl Spor Salonu'nda gerçekleştirilen 26'ncı Dönem Milletvekilleri Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, seçim hükümeti kurulduğunu hatırlattı.

Seçime gidildiğini ancak birilerinin seçim sonrasındaki ortamdan istifade etmek için kolları sıvadığını belirten Kurtulmuş, "Kirli hesaplarını ortaya koydular, Türkiye'yi bir kaos, kriz ortamına sürüklemek için ellerinden geleni yaptılar. 20 Temmuz'da Suruç'ta bombaların patlamasıyla robotların düğmesine basıldı ve terör örgütleri Türkiye'nin her yerinde faaliyete başladılar" diye konuştu.

Kurtulmuş, onlarca güvenlik kuvvetinin, Mehmetçiğin, polisin şehit edildiğini dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Allah hepsine rahmet eylesin. Terör örgütü mensupları biliyor ki bu ülkeyi bölmek mümkün değil, bu ülkenin bir kısmını ayırıp başka bir ülke haline getirmek mümkün değil. Onların istedikleri, arzu ettikleri bu ülkede kardeş kavgası çıkarmak, Türk'ü, Kürt'ü birbirine düşürmek. Buradan, Ordu'dan Osmanlı'nın çocukları, Selçuklu'nun torunları olarak diyoruz ki, bu ülkenin insanlarını birbirine düşürmeye kimsenin gücü yetmeyecek, bu ülkeyi bölmeye kimsenin gücü yetmeyecek."

Her hafta, her ay Türkiye'ye dışarıdan birçok sığınmacı geldiğine de dikkati çeken Kurtulmuş, "Uluslararası kuruluşların yöneticileri geliyor, diyorlar ki 'aferin ne güzel yapıyorsunuz' sırtımızı sıvazlıyorlar, kendilerince diyorlar ki 'Türkiye burada çok büyük işler görüyor, aferin siz bunu yapmaya devam edin' diyorlar. Siz bize aferin deseniz de yapacağız, aferin demeseniz de yapacağız ama ne olur, eğer mesele insanlıksa siz neredesiniz, biraz da biz size aferin diyelim, biraz da biz sizin sırtınızı sıvazlayalım" dedi.

Numan Kurtulmuş, "Gelin şu yükün altına siz de girin dediğimiz zaman diyorlar ki 'Biz girmeyelim de biz size Avrupa Birliği olarak 1 milyar dolar verelim' 1 milyar dolarınıza muhtaç değiliz. Türkiye zaten 7 milyar dolar harcamış, dahasını da harcar ama nasıl sınanıyorsak siz de sınanıyorsunuz, siz de imtihan ediliyorsunuz" diye konuştu.

Akdeniz'e ve Ege'ye kıyısı olan ülkelerin sığınmacı botlarını gördüğü zaman sahil güvenlik botlarından ateş açtıklarının görüldüğünü anlatan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"O botları delip insanları denizde boğulmaya mahkum ediyorlar veya onları yakaladıkları zaman getirip bizim sahillere atıyorlar. Biz ne yapıyoruz, bizim Mehmetçik, sahil güvenlik botlarında mültecileri gördüğü zaman ya da denizde her hangi birisini gördüğü zaman önce gidiyor onu gemisine alıyor, kendi botuna koyuyor, aç ise açlığını gideriyor ona her türlü yardımı yapıyor. Şu ana kadar sadece 2015 yılında 53 bin 800 kişiyi Türk sahil güvenlik botları denizden toplamış."

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.