Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş:

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş:
"AK Parti'nin vazifesi hem 78 milyon vatandaşlarımızı derlemek, toparlamak hem de bir milyar 700 milyon Müslüman coğrafyayı derleyip toparlayarak kimlik ve güç kazandırmaktır"- "Hepimizin bir numaralı meselesi Türkiye'yi içine sokulmak istenen bu badireni

ORDU (AA) - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "AK Parti'nin vazifesi hem 78 milyon vatandaşlarımızı derlemek, toparlamak hem de bir milyar 700 milyon Müslüman coğrafyayı derleyip toparlayarak kimlik ve güç kazandırmaktır." dedi.

Kurtulmuş, AK Parti Altınordu İlçe Başkanlığınca düzenlenen programdaki konuşmasına, parti teşkilatıyla bir arada olmaktan dolayı memnuniyeti dile getirerek başladı. olduğunu söyledi.

AK Parti'nin, milletin birlik, dirlik, beka ve demokrasi mücadelesini yürüttüğüne işaret eden Kurtulmuş, partileri kılanın, siyasi bir fikrin, bir davanın varlığı, o davanın etrafında kenetlenmiş insanlar olduğunu söyledi.

Kurtulmuş, "Bir davası olan partiler mıknatıs gibi olurlar. Mıknatıs nasıl herkesi, her şeyi etrafına çekerse ya da bir ışık bütün pervaneleri nasıl etrafına toplarsa davası olan partiler de bu anlamda milletin iradesini, milletin kabiliyetlerini, birikimlerini bir araya getirir. Bu anlamda AK Parti Türkiye'de, Türkiye'nin birlik ve dirlik davasının, Türkiye'nin beka davasının, Türkiye'de demokrasi davasının, Türkiye'de milli egemenlik davasının ve milletten başka söz sahibi olmayacak şekilde Türkiye'yi demokratikleştirmenin mücadelesinin adıdır." diye konuştu.

Türkiye'de ekonomik, fiziki, siyasi şartları bakımından oldukça önemli iyileştirmeler yaşandığını dile getiren Kurtulmuş "Bugün çok şükür, artık hiçbirimiz herhangi bir siyasi faaliyetin içerisinde olursak herhangi bir takibata uğrarız diye bir korku içerisinde değiliz. Türkiye'de onlarca parti siyaset yapıyor ve siyasetin üzerinde asla artık bugün askeri postalın gölgesi düşmüyor." ifadesini kullandı.

- "Türkiye büyük ve güçlü bir ülke olma istikametinde gidiyor"

Kurtulmuş, Türkiye'nin büyük ve güçlü bir ülke olma yolunda ilerlediğini vurgulayarak, "Birileri Türkiye'yi serbest bırakıp Türkiye'nin gerçekten yeniden çok güçlü bir devlet olarak çok güçlü bir ülke olarak dünyada söz sahibi olmasına rıza gösterir mi? Göstermezler." dedi.

Türkiye'nin güçlü bir şekilde yoluna devam etmesini istemeyenlerin, Türkiye'yi terör belasıyla köşeye sıkıştırmaya çalıştıklarına dikkati çeken Kurtulmuş, terörle milletin ekonomik ve siyasi gücünü kırmak, ileriye doğru güçlü şekilde yürümesini engellemek isteyenler olduğunu kaydetti.

Kurtulmuş, "Hepimizin bir numaralı meselesi Türkiye'yi içine sokulmak istenen bu badirenin içerisine asla sokmamak, Türkiye'nin hızını hiç azaltmadan yolumuza devam etmektir. Bu ancak ve ancak milletin güçlü bir şekilde AK Parti iktidarının yanında durmasıyla olur." değerlendirmesinde bulundu.

Terör örgütlerine karşı verilen mücadeleyi bu milletin kazanacağına dikkati çeken Kurtulmuş, terör belasının, Türkiye'den temizleneceğinin altını çizdi.

- "Kim ne söylemek istiyorsa buyursun parlamentoya"

Kurtulmuş, siyasetin güçlü olmasının önemini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Eğer Türkiye'de gerçekten birileri bir şey yapmak istiyorsa siyasetin bütün yolları açıktır. Kim ne söylemek istiyorsa buyursun parlamentoya. Parlamentoda ne söyleyecekse söylesin. Eline silah alıp zorbalıkla bir fikri kabul ettirmek isteyenin fikri de çürüktür, kalpleri de çürüktür, yaptığı işler işe yaramaz ama maksat başkadır." görüşüne yer verdi.

Kurtulmuş, teröristlere silah, siyasi ve ekonomik destek verenlerin dışarıdan birtakım güçler olduğuna işaret ederek, "Bu vesileyle Ordu'dan bir kere daha o terör örgütlerine güç, destek vermeyen Kürt kardeşlerimi tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum." dedi.

Kurtulmuş, "Bugün bu örgütleri destekleyenler, bunların üzerinden Türkiye'yi hizaya sokmak isteyenler, kimse zannetmesin bunlar Türkleri sevmiyorlar da Kürtleri çok seviyorlar, onun için destek veriyor. Bunlar bu bölgenin halklarının hepsine karşıdır. Bunların sevdikleri bu bölgenin halkları değildir. Ne Kürt'ü severler, ne Arap'ı severler, ne Türk'ü severler, ne Laz'ı, ne Çerkez'i... Bunların karşı oldukları, bu büyük coğrafyanın yeniden güçlü bir şekilde medeniyet değerlerimiz etrafında buluşmasıdır." diye konuştu.

"Dağıtmaya çalışmak onlara, toparlamaya çalışmak da bize düşüyor" diyen Kurtulmuş, "AK Parti'nin vazifesi hem 78 milyon vatandaşlarımızı derlemek, toparlamak hem de bir milyar 700 milyon Müslüman coğrafyayı derleyip toparlayarak kimlik ve güç kazandırmaktır. Onun için bu siyasi mücadele çok güçlü kararlı bir şekilde sürecek." ifadesini kullandı.

Konuşmanın ardından Kurtulmuş, teşkilat üyelerini dinledi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş:

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş:

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.