Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: Gönüllerde Ve Zihinlerde Bölünmeyi Gerçekleştirmeyeceğiz

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: Gönüllerde Ve Zihinlerde Bölünmeyi Gerçekleştirmeyeceğiz
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Türkler, Araplar, Kürtler ve diğer unsurların gönüllerini ve zihinlerini bölmeye çalışıyorlar. Bu bölünmeyi gerçekleştirmeyeceğiz. Bu coğrafyada yaşayanlar aynı hedefe koşacaklardır." dedi

BURSA (AA) - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İznik İlçe Temsilciliğince hayata geçirilen İznik Akademi'nin açılış dersinde yaptığı konuşmada, dünyada her türlü bilginin olduğunu ama bu bilgilerin insana fayda vermediğini söyledi.

Bu kadar çok bilginin üretildiği dünyada buna rağmen çok sayıda savaş ve katliam olduğunu, açlık ve kıtlık yaşandığını anlatan Kurtulmuş, "Burada bir eksiklik var demektir. İşte TÜGVA, tam bu eksikliği dolduran bir perspektifle hareket ediyor." diye konuştu.

Osmanlı devletinin 1. Dünya Savaşı'ndan sonra dağıldığını hatırlatan Kurtulmuş, daha sonra savaşın galiplerinin masanın üstüne cetvelleri ve pergelleriyle yeni sınırları çizdiğini ifade etti. Kurtulmuş, Sykes-Picot Antlaşması'nın bu şekilde imzalandığını dile getirerek, şöyle devam etti:

"1. Anlaşma, paylaşım anlaşması. Sınırlarımızı çizdiler. Akçakale diye bir yer var, Şanlıurfa'da. Tam karşısında Tel Abyad. Birisi Arapça, birisi Türkçe. Orayı bölmüşler, amca çocukları karşı tarafta, hala çocukları karşı tarafta. Kobani diye bir yer var. Karşı tarafta da bizim Suruç var. Aradan sadece tren yolu geçiyor. Onları birbirinden ayıran hiçbir gerekçe yok. Bir asır evvel sınırlarını böldükleri insanlar. Burasını 'Suriye, Ürdün, Irak, Türkiye' diye böldüler. Bu bölünmenin hiçbir izahı, mantığı yok. Şimdi bir asır evvel sınırılarını cetvellerle böldükleri ama zihinlerini ve gönüllerini bölemedikler Türkleri, Arapları, Kürtleri ve diğer unsurların şimdi gönüllerini ve zihinlerini bölmeye çalışıyorlar. PKK, PYD, DEAŞ bunun için vardır. FETÖ denilen şerefsiz eşkıya çetesi bunun için vardır."

"Bölünmeyi zihinlerde ve gönüllerde gerçekleştirmeyeceğiz"
Bölgelerin halklarının bir kere daha etnik ve mezhebi olarak bölünmek istendiğini vurgulayan Kurtulmuş, "Bu bölünmeyi zihinlerde ve gönüllerde gerçekleştirmeyeceğiz. Halklarımız, bu coğrafyada yaşayan insanlar, aynı hedefe doğru koşacak, aynı medeniyetin insanları olarak aynı geleceğe doğru yürüyeceklerdir." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin bu oyunu bildiğini, gördüğünü ve bozmaya çalışan tek ülke olduğunu aktaran Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Türkiye ile bu kadar çok uğraşmalarının, Türkiye'de darbe teşebbüslerinden terörist faaliyetlere kadar birçok tertibat almalarının, tahribat faaliyetleriyle uğraşmalarının sebebi, budur. 'Bu Türkler, Osmanlı'nın, Selçuklular'ın torunları olarak yeniden ayağa kalkarsa yeniden güçlü bir ülke olarak ilim, irfan, hikmetle donanmış olarak, dünyadaki oyunları bozacak bir güce ulaşırsa eyvah bizim halimize' diyorlar. Suruç'ta patlayan bombanın, 15 Temmuz'da Ankara'da TBMM'nin üstüne atılan bombanın nedeni, budur. Eğer bunu bu şekilde görmezsek nereye doğru gittiğimizi anlamamız, mümkün değildir."

"Adaletsiz bir sisteme karşı çıkarsanız sizden kötüsü olmaz"
Kurtulmuş, "Çanakkale Meydan Muharebesi'nde, Çanakkale'nin ovalarını, dağlarını bombalayan o bombaların ardındaki niyet neyse Gaziantep'teki o kına gecesinde patlatılan bombanın arkasındaki niyet, aynı niyettir. Aynı şekilde 15 Temmuz' gecesinde, o karanlık gecede meclisin üstüne atılan bombanın ardındaki niyet, aynı niyettir; güçlü bir Türkiye'nin olmaması, oyunları bozacak, ferasetli bir milletin yeniden dünya sahnesinde yerini almaması." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.