Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Manisa'da

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Manisa'da
Kurtulmuş, ilk ve ortaokul öğrencilerine "sağlıklı bir yaşam" için bisiklet dağıttı

MANİSA (AA) - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, sağlıklı bir yaşam için bisiklet dağıttı.

476. Uluslararası Mesir Festivali programı için Manisa'da bulunan Numan Kurtulmuş, "Sağlık Bakanlığının Toplumda Fiziksel Aktivitenin Artırılması Projesi" kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen ilk ve ortaokul öğrencilerine bisiklet dağıtım törenine katıldı.

Kurtulmuş, törende yaptığı konuşmada, "Şehzadeler Şehri" olarak bilinen ve tarihin çok önemli sultanlarını yetiştiren Manisa'daki mesir şenliklerini yıllardır televizyon programlarından izlediğini, ilk kez katılma fırsatı bulduğunu belirtti.

Ayşe Hafsa Sultan'ı anmaktan ve tarihe sahip çıkmaktan memnun olduklarını söyleyen Kurtulmuş, güzel gelenekleri oluşturan ataların manevi huzurunda saygıyla eğildiğini, gelenekleri bugüne taşıyan Manisalılara da şükran duyduğunu ifade etti.

Kurtulmuş, geçmişte insanların hareketli bir yaşam sürdüğünü, sağlıklı ortamlarda yetiştiğini, doğal gıdalarla beslendiğini vurgulayarak, "Ama maalesef modern hayata bize bu imkanı vermiyor. Modern hayat daha az yürüdüğümüz, terlemediğimiz, hareketli olmadığımız tekdüze bir hayat tarzını dayatıyor. Büyüklerimizin yedikleri besinleri çoğumuz maalesef bulamıyoruz. Toplumsal olarak sağlığımızın ciddi sıkıntılar içinde olduğunu belirtmek isterim. Türkiye'de ölümlerin yüzde 87'si kronik hastalıklar dolayısıyladır. Bu da daha çok hareketsizlikten modern hayatın getirdiği statik hayat tarzından veya alkol, uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan kaynaklanmaktadır." dedi.

Sadece hastane yapmakla sağlıklı bir toplumun oluşturulamayacağına dikkati çeken Kurtulmuş, Kanuni Sultan Süleyman'ın "Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi" sözlerini hatırlattı.

Sağlık için hareketli bir yaşam tarzının benimsenmesini isteyen Numan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"İnsanların hareketli bir yaşam sürmesi, kötü alışkanlıklardan korunması, önümüzdeki dönemde sağlık hedeflerinin ana felsefesini oluşturacak. Özellikle gençlerimize küçük yaştan itibaren hareketli bir hayatı tavsiye ediyoruz. İster futbol ister atletizmle uğraşın, bir sporu yapın ama en önemlisi hareketli bir yaşam sürün. Belki bugün dağıtılacak bisikletler bütün Manisa'nın çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamayabilir ama bu bir dikkat çekmektir. Gençler ve çocuklar vasıtasıyla bütün topluma sağlığın hareketli bir yaşam tarzından geçtiğini ifade etmiş oluyoruz."

Kurtulmuş, gençlere ve çocuklara bisiklete binerken "kask takın" çağrısında bulundu.

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın ardından 476. Uluslararası Mesir Festivali'ni de kutlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Ayşe Hafsa Sultan'ın mezarını restore edildiğini, Yavuz Sultan Selim'in kaftanını da burada bulunduğunu anlatan Özdağ, kentteki tarihi değerlere sahip çıkmayı amaçladıklarını bildirdi.

Türkiye'deki en önemli çalışmaların gerçekleştirildiği bir diğer alanının da sağlık olduğuna dikkati çeken Özdağ, "Eskiden insanlar Türkiye"den Avrupa'ya tedavi olmaya gidiyorlardı ama şimdi hastaneler konusunda çok başarılıyız." dedi.

Özdağ, tüm topluma, özellikle de gençlere ve çocuklara sağlıklı bir yaşam için spor yapmaları için tavsiyesinde bulunarak, "Bisiklet dağıtmak yetmez, bisiklete de binmek, hareket etmek lazım" ifadesini kullandı.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş da konuşmasında kentteki sağlık hizmetlerinin sürdüğünü belirtti.

Manisa Halk Sağlığı Müdürü Ziya Atay, törende 784 bisikletin öğrencilere dağıtılacağını ve program kapsamında bin 774 bisiklet dağıtımın gerçekleştirilmiş olacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve protokol üyeleri ilk ve ortaokul öğrencilerine bisikletlerini dağıttı.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Manisa'da

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Manisa'da

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.