Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: Türkiye Bütün Terör Örgütlerinden Temizlenecek

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: Türkiye Bütün Terör Örgütlerinden Temizlenecek
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, “Terör örgütlerine silah verenler, şimdi siyasi destek de veriyorlar. Dolayısıyla hep beraber bu mücadeleyi sürdüreceğiz ve Türkiye bütün terör örgütlerinden temizlenecektir” dedi

BURSA (AA) - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bursa Orhangazi’de sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. Kurtulmuş, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin son bir yıl içerisinde terör örgütlerinin tehdidi ve baskısı altında olduğunu belirterek, PKK, DEAŞ, FETÖ ve diğer terör örgütlerince hem bombalı saldırılarla hem şehirlerde hendekler, çukurlar kazılarak yapılan terörist faaliyetlerle köşeye sıkıştırılmaya çalışıldığını vurguladı.

Numan Kurtulmuş, terör örgütlerinin birkaç bin militandan ibaret olmadığına dikkat çekerek, şöyle devam etti:

“Türkiye olarak sadece terör örgütleriyle mücadele etmiyoruz. İşte görüyorsunuz, PKK’nın kaçak bir milletvekili Avrupa’daki falanca salonlarda siyasi faaliyette bulunuyor. Madem siyasi faaliyette bulunmayı o kadar istiyorsun, neden Türkiye’den kaçıyorsun? Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı bir algı operasyonu var. ‘Türkiye’de siyasete baskı yapılıyor.’ Avrupa’da bazı aklıevveller bu propaganda ile Türkiye’yi köşeye sıkıştırmaya çalışıyor."

"Mücadeleyi sürdüreceğiz"
Kurtulmuş, 4 Kasım’da Diyarbakır’da haince bombalı bir saldırı yapıldığını anımsatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Daha neyin ne olduğu belli olmadan, Türkiye’de de faaliyette bulunan uluslararası bir ajans, hemen haber geçti, 'Bu bombalı saldırıyı DEAŞ yaptı' diye. Arkasından birkaç saat sonra Valilik, 'PKK’lıların telsiz konuşmaları dinlendi ve o konuşmalarda PKK’lıların bu işi yaptığı belli oldu.' şeklinde açıklama yaptı. Arkasından, PKK’ya yakın bir internet sitesi üzerinden yayın yapıldı ve arkasından da TAK, yani PKK’nın kolu olan bir örgüt, 'Bu işi biz yaptık' diye üstlendi. Ama şu aceleye bir bakar mısınız? Uluslararası bir haber ajansı, PKK’nın üstündeki yükü almak için hemen diyor ki ‘Bunu PKK yapmadı, başka bir terör örgütü yaptı.’ Daha anlamadan, araştırmadan... Dolayısıyla çok taraflı bir mücadele ile karşı karşıyayız. Terör örgütlerine silah verenler, şimdi siyasi destek de veriyorlar ve bunları da gizlemiyorlar. Dolayısıyla burada hep beraber el ele, kol kola bu mücadeleyi sürdüreceğiz ve inşallah en kısa zamanda Türkiye bütün terör örgütlerinden temizlenecektir.”

"Bu mesele bütün Türkiye'nin işidir"
FETÖ’nün, devletin kurumlarından temizlenmesi çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Kurtulmuş, bunun da birkaç gün, birkaç ay sürecek bir çalışma olmadığını vurguladı.

Bu ihanet çetesinin, devletin içerisinden temizleneceğini, arındırılacağını söyleyen Kurtulmuş, “Ne kadar sürerse, kaç yıl sürerse sürsün, bu mücadeleyi vereceğiz. Bu mücadelede de sizlerin, halkımızın, sivil toplumun, Türkiye’nin kanaat önderlerinin desteğine ihtiyacımız var. Bu mesele sadece bir tek partinin işi değil, bütün Türkiye’nin işidir. Devlet, bu devlet düşmanı örgütten temizlenecektir.” değerlendirmesinde bulundu.

Suriye ve Musul'daki gelişmeler
Suriye ve Irak’taki gelişmeler dolayısıyla Türkiye’nin uzun yıllardır büyük bir siyasi yükü yüklendiğini aktaran Kurtulmuş, şunları kaydetti:

“Suriye’de çok şükür belirlediğimiz hedeflere ulaşıyoruz. Cerablus operasyonuyla, inşallah El Bab’ı da alarak planladığımız 5 bin kilometrekarelik alan terörden temizlenmiş hale getirilecek ve orası Türkiye ve uluslararası sistem için güvenli bir bölge haline dönüştürülecek. Aynı şekilde Musul’da devam eden operasyonlar da Türkiye’nin beklediği, planladığı istikamette gidiyor. Ümit ederiz ki bu coğrafyada, bu sıkıntılı durumlar ortadan kaldırılır, Türkiye, karşı karşıya kaldığı bu belalardan hızla kurtulur ve yoluna devam eder.”

Muhabir: Ali Kemal Akan

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.