Başbakan Yardımcısı Türkeş KKTC'de

Başbakan Yardımcısı Türkeş KKTC'de
Türkeş, KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı ve Başbakan Özgürgün tarafından kabul edildi- Başbakan Yardımcısı Türkeş: - "Kıbrıs müzakerelerinin iyi gidiyor. Kıbrıs Türk toplumunun iyiliği, özgürlüğü menfaatleri, hayrı doğrultusunda bir netice alınması için özverili

LEFKOŞA (AA) - Başbakan Yardımcı Tuğrul Türkeş, Kıbrıs müzakerelerinin iyi gittiğini belirterek, "Kıbrıs Türk toplumunun iyiliği, özgürlüğü menfaatleri ve hayrı doğrultusunda bir netice alınması için özverili bir çalışma yürütülüyor. Türkiye olarak bundan büyük bir mutluluk duyuyoruz." dedi.

Tuğrul Türkeş KKTC'deki temasları çerçevesinde ilk olarak Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul edildi. Kabulde, Türkiye'nin Lefkoşe Büyükelçisi Derya Kanbay, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu ve diğer yetkililer hazır bulundu.

Türkeş daha sonra KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün tarafından makamında kabul edildi. Burada konuşan Türkeş, KKTC'de kısa süre önce kurulan yeni koalisyon hükümetini tebrik ederek, başarılar diledi.

- Müzakereler iyi gidiyor

Cumhurbaşkanı ile görüştüğünü ve müzakereler hakkında bilgi aldığını ifade eden Türkeş, "Kıbrıs müzakerelerinin iyi gidiyor. Kıbrıs Türk toplumunun iyiliği, özgürlüğü menfaatleri, hayrı doğrultusunda bir netice alınması için özverili bir çalışma yürütülüyor. Türkiye olarak bundan büyük bir mutluluk duyuyoruz." diye konuştu.

Türkeş, KKTC'de yeni hükümetin kısa sürede kurulmasının, hem müzakerelerin, hem günlük yaşam ile iligili icraatlarda sıkıntı yaşanmaması, hem de ülkedeki demokrasi içinde birlikte uzlaşma açısından önemli bir adım olduğunu belirterek, Kıbrıs vatandaşı olarak kendisinin de bu gelişmelerden memnuniyet duyduğunu sözlerine ekledi.

- Anavatan Türkiye ile işbirliği içerisinde çalışacağız

KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün de Türkeş'in Avrupa Konseyinden çalışma arkadaşı olduğunu vurgulayarak, Türkeş'i KKTC'de ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Her dönemde Anavatan Türkiye ile işbirliği, uyum ve koordinasyon içerisinde çalışarak başarıya ulaşılabileceğini gördüklerini ve bildiklerine işaret eden Özgürgün, yeni kurulan hükümet döneminin çok daha olumlu ve verimli olacağına inandığını belirtti.

Özgürgün, hükümetin güven oylamasını almasının ardından çok daha hızlı ve çok daha dinamik bir şekilde hareket edeceklerini belirterek, yapılması gereken önemli işleri ve projeleri Türkiye ile işbirliğinde uyumu sürdürerek Kıbrıs Türk halkının ekonomisini geliştirerek yapacaklarını kaydetti.

Türkeş, görüşmenin ardıdan KKTC Bakanlar Kurulu üyeleri ile görüştü.




Başbakan Yardımcısı Türkeş KKTC'de

Başbakan Yardımcısı Türkeş KKTC'de

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.