Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) Başkanı Hamza Akbulut, kendilerine bağlı 220 vakıfla aldıkları karar sonucu,cumhurbaşkanı seçiminde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini bildirdi.
Haliç Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Akbulut, MÜSİAD, Ensar Vakfı, ÖNDER, İlim Yayma Cemiyeti, İhlas Vakfı, Hayrat Vakfı ve Birlik Vakfı gibi kurucu üyeleri bulunan TGTV'nin üye sayısının şu anda 220'ye ulaştığını belirtti.
Üye kurumlarıyla Türkiye'yi kuşatan vakfın, ülkenin geleceğini yakından ilgilendiren bu seçimle ilgili görüşlerini paylaşma sorumluluğu olduğunu ifade eden Akbulut, ülke tarihinindönüm noktası niteliğinde olan bu seçimin, Türkiye için çok önemli olduğunu, seçimde milletin cumhurbaşkanını bizzat seçeceğini aktardı.
Akbulut, seçilen cumhurbaşkanının doğrudan halka karşı sorumlu olacağını ve hesap verme mesuliyetiyle hareket edeceğini kaydederek, birtakım baskı gruplarının cumhurbaşkanını etkisi altına alamayacağını söyledi.
Türkiye'nin önemli iç ve dış sorunları bulunduğunu dile getiren Akbulut, bazı uluslararası güçler ve onların uzantılarının Türkiye'nin gelişmesini, kalkınmasını, huzur bulmasını istemediğini anlattı.
"Yeni sivil anayasa büyük bir ihtiyaçtır"
Seçilecek cumhurbaşkanının kaybedecek bir dakikası olmadığını, sorunların üstesinden gelebilecek çalışma kapasitesine, bilgi ve tecrübeye sahip olması gerektiğini vurgulayan Akbulut, şöyle devam etti:

"Dünya mazlumlarının umudu olan Türkiye'nin önünü açacak, ufuk sahibi, halkın seçimi ile gelmiş bir cumhurbaşkanı ülkemize yeni bir dinamizm kazandıracaktır. Milletimizin refahının artması, muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkması için çok çabaya ihtiyaç vardır. Yenisivil anayasa büyük bir ihtiyaçtır. Mutlaka yapılmalıdır. Son zamanlarda ülkemizde yakalanan kardeşlik ortamı ve barış süreci devam ettirilmelidir. İnsan hak ve özgürlükleri konusunda yapılması gereken daha çok şey vardır. Başlatılmış ve devam eden projelerin bitirilmesi, Türkiye'nin kalkınmasını sağlayacak yeni projelerin hayata geçirilmesi gerekmektedir. Türkiye'nin önündeki hedefler, kolay ulaşılır hedefler değildir. 2023'te dünyanın en ileri on devleti arasına girme hedefi, büyük bir vizyon sahibi olmayı gerektirir. Seçilecek cumhurbaşkanı, devlet tecrübesi, yaptıkları, birikimi, çalışkanlığıyla kendini ispat etmiş, halkın içinden gelen, halkını tanıyan niteliklere sahip olmalıdır. TGTV olarak, milletimizin beklentilerini karşılayacağına inandığımız Başbakanımızın, cumhurbaşkanı olmasını destekliyoruz."
"İtiraz gelmedi"
TGTV Başkanı Hamza Akbulut, bir gazetecinin "Vakfa üye kuruluşlar arasında onursal başkanlığını Fethullah Gülen'in yaptığı Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı, Saadet Partisi'neyakınlığıyla bilinen Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi de var. Onlar da Erdoğan'a destek veriyor mu?" sorusu üzerine, bütün üyelerine bu açıklamayı yapmadan önce gerekli bilgilendirmeyi yaptıklarını, hiçbirisinden itiraz gelmediğini söyledi.
Üyelerinden gelen talep üzerine böyle bir açıklama yaptıklarını vurgulayan Akbulut, 220 üyenin hiçbirisinden açıklama yapılmaması yönünde itiraz gelmediğini yineledi.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.