Başbakan'ın ofisinde bulunan böcekte flaş gelişme

Başbakan'ın ofisinde bulunan böcekte flaş gelişme
Erdoğan'ın çalışma ofisinde bulunan böcek olayında 12 adreste operasyon başlatıldı.

Erdoğan'ın dinlendiğine dair soruşturmada polis harekete geçti. Anadolu Ajansı'nın haberine göre, 12 adrese baskın yapıldı.

12 ADRESTE ARAMA YAPILIYOR

 

Başbakan Erdoğan'ın makam aracı ve ofisinde dinleme cihazı bulunmasına ilşkin yürütülen "Böcek operasyonu" kapsamında, Ankara Cumhuriyet Başsavclığının talimatıyla 12 adreste arama yapılıyor.

Erdoğan’ın ofisinde dinlenme kuşkusuyla MİT'e talimat verilerek Aralık 2011’de iki ayrı yerde 2’den fazla 'böcek' bulunmuştu.

Görüntü değil sadece ses kaydettiği belirtilen dinleme cihazlarının, Başbakan'ın kriptolu telefonlarına yerleştirildiğine dair de bir iddia ortaya atılmıştı.

GÖZALTI KARARLARI...

 

Başlatılan operasyonda Başbakan Erdoğan'ın eski koruma müdürü Zeki Bulut hakkında gözaltı kararı var.

Eski koruma başkanı Mehmet Yüksel hakkında da gözaltı kararı bulunuyor.

Eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Hasan Palaz hakkında da gözaltı kararı bulunuyor.

8 kişi hakkında daha gözaltı kararı buluyor.

11 KİŞİ GÖZALTINDA

 

"Böcek operasyonu" kapsamında, Ankara Cumhuriyet Başsavclığının talimatıyla aralarında 1. sınıf emniyet müdürleri Mehmet Yüksel ve Zeki Bulut'un da bulunduğu 11 kişinin gözaltına alındığı, 1 kişininin ise yurt dışında olduğu öğrenildi.

AYRINTILAR GELİYOR...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.