Başkan Akyürek Konya Kitap Günlerinde Yazarlarla Buluştu

Başkan Akyürek Konya Kitap Günlerinde Yazarlarla Buluştu
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yoğun ilgi gören Konya Kitap Günleri’ni ziyaret ederek Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın imza etkinliği ile Yazar Sadık Albayrak’ın “Yiğit Düştüğü Yerden Kalkar” isimli konferansına katıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ve Konya kültür dünyasına büyük katkı sağlayan Konya Kitap Günleri, farklı alanlardan önemli isimleri bir araya getiriyor.

Konya Kitap Günleri’nde imza günü düzenleyerek “Yiğit Düştüğü Yerden Kalkar” isimli konferansta okuyucuları ile bir araya gelen yazar Sadık Albayrak, gençlere çok okumaları tavsiyesinde bulundu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in de katıldığı konferansta Türkiye’nin kurtuluşunun yukardan aşağı değil, aşağıdan yukarıya olacağını belirten Albayrak, “Yani merkezden muhite değil, muhitten merkeze. Bu işin öncülerinden biri de Konya’dır. Onun için iftihar edebilirsiniz. 1969 yılında adamlar milleti aldattı. Erbakan hoca Konya’dan 40 bin oyla seçildi ama en az 50 bin oy da iptal edilmiş. Onun için bu iktidara gelenlerin ana merkezi Konya’dır. Onun için Konyalıların hepsini kutluyorum. Dünya ve ahiretleri mansur olsun inşallah” dedi.

Konferansın sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Albayrak’a isminin yazılı olduğu çini eser ve Mesnevi hediye etti. Albayrak da Başkan Akyürek’e çevre ve ekolojiyle ilgili kendi eserlerinden birini imzaladı.

Başkan Akyürek daha sonra Konya Kitap Günleri kapsamında imza günü bulunan Prof. Dr. İlber Ortaylı ile görüşerek bir süre sohbet etti. Kitap Günleri’ni ziyaret eden binlerce kişi, Ortaylı’ya kitaplarını imzalatmak için uzun kuyruklar oluşturdu.

Konya Kitap Günleri, birbirinden farklı etkinliklerle 9 Nisan’a kadar ziyarete açık kalacak.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.