Başkan Altay 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü Kutladı

Başkan Altay 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü Kutladı
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Altay’ın mesajı şu şekilde: “Kapsamı gereği günümüzün en dinamik mesleklerden biri olan gazetecilik, tarafsız ve evrensel normlara uygun ilkeler çerçevesinde yapıldığı takdirde kamuoyunun bilgilenmesini sağlayan çok önemli bir meslektir.

Toplumu aydınlatma hevesiyle hiçbir zorluktan kaçınmayan gazeteciler görevlerini en iyi şekilde yapma gayesiyle çalışırken bazen de bir savaş ortamında bu zorluklarla karşı karşıya kalabilmektedir. Gazetecilerin fedakarlıklarına son olarak Ermenistan’ın Azerbaycanlı sivil kardeşlerimizin üzerine bomba yağdırdığı sırada savaş bölgesinden canları pahasına bilgi aktarmaya çalışmalarından bir kez daha şahit olduk.

Yine 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında da gördük ki, Türk basını haberleriyle, objektifleriyle darbecilere karşı kahramanca mücadele ederek milletinin yanında yer aldı ve dünyaya da bu konuda önemli bir ders verdi.

Dünyanın içinde bulunduğu tüm şartlara rağmen görevlerini büyük bir gayretle yerine getirmekte olan gazetecilere başarılar diliyorum.

Bugün Cumhurbaşkanımız liderliğinde büyümeye ve güçlenmeye devam eden ülkemizin birlik ve beraberliğinin katlanarak sürdürülmesi için başta basın camiamız olmak üzere hepimize büyük görev düşüyor. Ülkemiz için, milletimiz için hep birlikte canla başla çalışmaya devam edeceğiz inşallah.

Bu düşüncelerle, şehrimizde ve ülkemizde görev yapan tüm gazetecilerin 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü kutluyor, hepsine sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum.”

 

DÜNYA GAZETECİLER GÜNÜ NEDİR?

Dünya çapında gazetecilere armağan edilmiş olan üç özel gün vardır. Milattan önceki dönemlere dayanan gazete sayesinde insanların merak ettiği bilgiler kaynağından okuyucuya aktarılmaktadır. Kamuoyunu objektif bir şekilde bilgilendirme görevini üstlenen gazeteciler için kutlanan 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü, ilk özel gazete olan Tercüman-ı Ahval gazetesinin 21 Ekim 1860 tarihinde yayına başlamasına dayandırılarak bugün de kutlanmaktadır.

21 EKİM GAZETECİLER BAYRAMI

21 Ekim “Gazeteciler Bayramı” olarak da kutlanır. İstanbul Gazeteciler Cemiyeti'nin PTT idaresine 1960 yılında bastırdığı pul bu nedenle 100.yıl anısı taşımaktadır.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.