Başkan Altay ateş püskürdü: Ayıptır!

Başkan Altay ateş püskürdü: Ayıptır!
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Valiliği’nin Büyükşehir Belediyesi’ne esnafa dağıtılmak üzere 6 milyon lira verdiğine dair iddialara yanıt verdi.

-BU DURUM KONYALILARA HAKARET EDİLMESİNE FIRSAT OLMUŞTUR

-BENİ DEĞİL, KONYALILARI RENCİDE EDİYOR

-DERTLERİ KONYA, KASIT, HADDİ AŞMA

-KONU KONYA OLUNCA KİN VE NEFRET KUSUYORLAR

-MEYDANI BOŞ BULMUŞLAR OTURDUKLARI YERDEN KONYA ADINA GÜNDEM YAPIYORLAR: AYIPTIR!

-MEYDANDA TEK BAŞIMA KALSAM DA KONYA’YA VE KONYALILARA LAF ETTİRMEM!

Konya’nın böyle bir gündemle konuşulmasının üzücü bir durum olduğunu ifade eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Böyle bir iddia şahsıma söylenmiş olsa belki sessiz kalabilirdim ama Konya gündem olunca konuşmak istedim. 12 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. 16 yıldır da bu şehirde kamu hizmeti veriyorum. Verilemeyecek bir hesabımız yok. Anlımız ak başımız dik. Peki, mesele ne? Mesele şu. Konu Konya olunca birileri kinleri kusmak için hazırda bekliyor. Onları anlıyoruz. Konya’ya karşı algılarından kaynaklanan sorunları var. Ama asıl anlayamadığımız şey bu şehirde yaşayıp bu şehrin ekmeğini yeyip suyunu içip bu şehre hakaret edilmesine fırsat verenler. Onlara şunu söylemek istiyorum ki, buradan bir şey çıkmaz. Çünkü ortada bir mesele yok. Üzücü olan şey Konya’nın böyle bir gündemle kamuoyuna açılması. İddia edildiği gibi Konya Büyükşehir Belediyesi’ne Konya Valiliği’nden esnafa dağıtmak adına ya da başka bir sebeple aktarılmış herhangi bir para bulunmamaktadır” dedi.

6 MİLYON ASLINDA NEREYE HARCANACAK?

6 milyon mevzusunun nereden çıktığına açıklık getiren Altay, “Konya Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesi 2.4 milyar lira. Konuştuğumuz para 6 milyon lira. Burada işin aslı şu. Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi ile bir protokol yaptı. 12 Nisan’da bu bize resmi yazı ile gönderildi. Protokolün içeriğini, Konya’nın 24 ilçesinde yapılacak parke yollarla ilgili bir 6 milyon 84 liralık kaynağın aktarılması oluşturuyor. Gelen para Konya Büyükşehir Belediyesi’ne sadece parke malzemesi için veriliyor. Dolayısıyla işçi ile ilgili bedelleri biz ödüyoruz. Buradaki amacımız 120 bin metrekare yol yapmak yerine 234 bin metrekare yol yapmak. İkinci bir husus YİKOB’un (Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı) Konya merkezin dışında bir taşra yapılanması yok. Ama Konya Büyükşehir Belediyesi’nin 7 bölgede hem kontrol teşkilatı var hem denetim mekanizması var. Böylece iş daha tertipli ve düzenli yapılıyor. Üçüncü husus, Bu para YİKOB’da duruyor. Biz parke yolu yapacağız. İş bittikten sonra faturalarını götüreceğiz. Böylelikle valilik bize ödeme yapacak” diye konuştu.

BU DURUM KONYALILARA HAKARET EDİLMESİNE FIRSAT OLMUŞTUR

Altay; “Bu muhalefetin düşündüğü, ‘Biz bir iftira atalım. Yalan söyleyelim. Belediye sürekli bize cevap vermekle uğraşsın.’ Böyle fırsat kollayanlara da bir daha cevap vermeyeceğim. Bizim Konya için derdimiz var. Ve bunu kasıtlı konuşanların çocukları içinde biz çalışıyoruz. Konya’nın daha farklı meseleleri varken biz oturup bunu tartışıyoruz. Bu Konyalılara hakaret edilmesinde bir fırsat oluşturmuştur. Umarım bunu yapanlar yaptıklarından utanırlar” dedi.

BİZ KONYALILARIN YANINDA OLMAK İÇİN HER ŞEYİ YAPIYORUZ

Konya için gece gündüz çalıştıklarını söyleyen Altay, “Konya 42 bin kilometre alanda 2 milyon 250 bin nüfusa sahip dünyanın en güzel şehirlerinden birisi. Biz Konya için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Şimdi yeni soru, bu 150 milyonu nereye harcadınız? Bunu tek tek nasıl anlatalım. Kamu bir şey yapıyorsa bir belgesi illaki vardır. Pandemi döneminde dört başlıkta toplam 178 milyon 459 bin 212 lira destekte bulunduk. Kiracımız olan esnafımıza, kira indirimi olarak 11 milyon 382 bin 162 lira, sosyal destek paketleri kapsamında 98 milyon 604 bin 324 lira, su desteği kapsamında 65 milyon 187 bin lira, ticari araç sahibi esnaflarımıza da 3 milyon 285 bin 626 lira destek verildi. Pandemi ilk çıktığında kiracılarımızdan kira almayacağımızı söyledik. Esnaf odalarına kayıtlı esnafımız 2 ay boyunca suyu ücretsiz kullandı. İş yeri kapanmış esnafımız evinde suyu ücretsiz kullandı. Toplu ulaşıma herhangi bir zam yapmadık. Biz Konyalıların yanında olmak için her şeyi yapıyoruz” diye konuştu.

MEYDANDA TEK BAŞIMA KALSAM DA KONYA’YA VE KONYALILARA LAF ETTİRMEM!

Altay, “Konya Büyükşehir Belediyesi Türkiye’nin en kurumsal yapısıdır. Merak edilmesin. Biz burada olduğumuz sürece kimse Konya’ya ve Konyalılar laf edemez. Gerekiyorsa meydanda tek başıma kalsam da çıkıp bunları haykırmaya devam edeceğim. El insaf! Nedir Konya ile alıp veremediğiniz. Meydanı boş bulduk diye de herkesin bir şey söylemesi kesinlikle yanlış. Kasıtlı yapılmış bir haddi aşmadır” şeklinde konuştu.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.