Başkan Altay: Büyükşehir ölçeğinde bundan daha ucuz bir ulaşım yok

Başkan Altay: Büyükşehir ölçeğinde bundan daha ucuz bir ulaşım yok
Büyükşehir Gençlik Meclisi ve KTÜN iş birliğiyle düzenlenen “Üniversite Buluşmaları” kapsamında öğrencilerle bir araya gelen Başkan Altay, Türkiye’deki en ucuz ulaşımı sunuyoruz. Öğrenci fiyatı 4 lira bundan daha ucuz bir ulaşım yok" dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Gençlik Meclisi ve Konya Teknik Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen “Üniversite Buluşmaları” kapsamında Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi. Konya’nın Çatalhöyük’ten itibaren yaklaşık 10 bin yıldır şehir hayatına devam edebilmiş dünyadaki ender yerleşim yerlerden birisi olduğunu ifade ederek Konya’yı yakından tanımaları tavsiyesinde bulunan Başkan Altay, “Konya, kimliği olan bir şehir ve bu kimliği oluşturan eserler şehrimizin en nadide mimari eserlerinden. Eğer hayatınız sadece üniversiteyle Bosna Hersek Mahallesi arasında geçerse şehri tanımadan öğrenim hayatınız bitmiş demektir. Onun için lütfen şehrin sokaklarını teneffüs edin” dedi. Başkan Altay, “Hem sosyal hayatın gelişmesi hem yaşayan insanların mutlu olmasıyla ilgili genel olarak bir çaba içerisindeyiz. Bunu da ‘Konya Modeli Belediyecilik’ anlayışı diye ifade ettiğimiz bir anlayışla yürütüyoruz. Konya, Türkiye’nin en güzel şehirlerinden birisi. Umuyorum ki hayatınızın en güzel anları, en güzel vakitleri Konya’da geçer. Hepinize hayat boyu başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Gençlik Meclisi ve Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) tarafından düzenlenen “Üniversite Buluşmaları” kapsamında Mühendislik Fakültesi öğrencileriyle buluştu.

Halil Cin Konferans Salonu’nda düzenlenen programın başında, Filistin’de yaşanan insanlık dramına değinerek İsrail’in bir devlet terörü işlediğini ve Filistin’deki Müslümanları katlettiğini vurgulayan Başkan Altay, İsrail’e karşı yapılan boykotun sürdürülebilir olması gerektiğine dikkati çekti. Başkan Altay, “Toplu olarak, hep birlikte yerli ve milli ürün kullanmaya geçmemiz lazım. Yani sadece kola içmeyerek bu süreci yönetemeyiz. Eğer sizler daha iyi iş bulmak istiyorsanız ülkemizin daha zengin olması lazım. Daha zengin olmamız için de üretmek zorundayız. Üretmek için de kendi ürünlerimizi kullanmak zorundayız” diye konuştu.

baskan-altay-ogrenciler-5.jpg

“BİRAZ TENEFFÜS EDİN”

Konya’nın Çatalhöyük’ten itibaren yaklaşık 10 bin yıldır şehir hayatına devam edebilmiş dünyadaki ender yerleşim yerlerden birisi olduğunu ifade eden Başkan Altay şöyle devam etti: “UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunan iki önemli yer var. Biri Çatalhöyük diğeri de bu yıl listeye giren Beyşehir Eşrefoğlu Camisi. Çatalhöyük ile başlayan hayatta, en zirve dönemini Selçuklu başkenti olduğu zamanda yaşamış Konya. Başta Hz. Mevlana olmak üzere, doğudan ve batıdan birçok alim, mütefekkir Konya’da buluşmuş. Endülüs’ten gelen İbnü’l Arabi ile Belh’ten gelen Hz. Mevlana aynı dönemde Konya’da yaşamış ve burada ilim üretmişler. Karatay Medresesi, İnce Minareli Medrese de o dönemin önemli eserlerinden. Konya’nın merkezi kabul edilen Alaaddin Tepesi’ndeki Alaaddin Camii de bu dönemin en önemli mimari eserleri olarak şehrimizde öne çıkan alanlar. Bunları da görmenizi istirham ediyorum. Çünkü hakikaten Konya, kimliği olan bir şehir ve bu kimliği oluşturan eserler şehrimizin en nadide mimari eserlerinden. Yine bunların yanında Konya’yı tanımanız için Beyşehir ve Akşehir’i de mutlaka görmeniz gerektiğini düşünüyorum. Eğer hayatınız sadece üniversiteyle Bosna Hersek Mahallesi arasında geçerse şehri tanımadan öğrenim hayatınız bitmiş demektir. Onun için lütfen şehrin sokaklarını biraz teneffüs edin, şehre katkı sağlayın.”

baskan-altay-ogrenciler-4.jpg

"ULAŞIMDA NE UCUZ "

Konya Büyükşehir Belediyesi olarak öğrencilerin hayatını kolaylaştırmak, sosyalliği artırmak için çeşitli çalışmalar yaptıklarını kaydeden Başkan Altay, “Bir taraftan da Türkiye’deki en ucuz ulaşımı sunuyoruz. Öğrenci fiyatı 4 lira ve Büyükşehir ölçeğinde bundan daha ucuz bir ulaşım yok. İnşallah bu projeksiyonumuzu devam ettirmeye çalışacağız. Buranın karşısında Atmosfer adı altında gençlik merkezimizi restore ederek sizlerin hizmetine sunduk. Sınav zamanları 24 saat açık tutuyoruz. Burada Gençlik Meclisimizin bir etkinliğinde bulunuyoruz” açıklamalarında bulundu.

Başkan Altay konuşmasının devamında; Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi, Atmosfer, Genç Kültür Kart, Kapsül Teknoloji Platformu, Sosyal İnovasyon Ajansı gibi üniversite öğrencilerine hizmet veren çalışmalarından da bahsederek tüm öğrencileri bu hizmetlerden faydalanmaya davet etti.

baskan-altay-ogrenciler-1.jpg

“TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRASLA İLGİLİ ÖNEMLİ BİR PROJE"

Türkiye’nin en büyük ihya projelerinden “Darü’l-Mülk Projesi” hakkında da konuşan Başkan Altay, şunları söyledi: “Özellikle Konya’da tarihi ve kültürel mirasın ortaya çıkmasıyla ilgili önemli bir proje yürütüyoruz. Şehrimizde 20 farklı noktada projeler gerçekleşiyor. Prensip olarak ülkemizin ve dünyanın önemli mimarlarıyla çalışıyoruz. Bunun şehrimiz için bir kimlik olduğunu düşünüyorum. Özellikle mimari çalışmalarımızda ortaya koyduğumuz eserler tüm illerde dikkat çekici şekilde takip ediliyor. Selçuklu Kongre Merkezi’nin mimarı Atatürk Kültür Merkezi’ni çizen mimar. Kelebekler Vadisi’ni merkezi Londra’da bulunan bir ofis çizdi. İstanbul ve Konya merkezli Türkiye’nin en önemli mimar ofisleriyle çalışıyoruz. Yarışmalar yapıyoruz, böylece şehirdeki mimari yapıyı da güçlendirmeye çalışıyoruz. Çünkü maalesef son yıllarda şehirlerimiz kimliksiz hale geldi. Dolayısıyla bu bölümlerde okuyan arkadaşlarımızın da şehir kimliği konusunda, şehir estetiği konusunda bir miktar dertlenmeleri, çaba sarf etmeleri ve bu konuda kendilerini geliştirmeleri gerekiyor.”

baskan-altay-ogrenciler.jpg

“EN GÜZEL ANLARINIZ, KONYA’DA GEÇER”

Amaçlarının Konya’yı Türkiye’nin en güzel şehirlerinden birisi yapmak olduğunu dile getiren Başkan Altay, “Hem sosyal hayatın gelişmesi hem yaşayan insanların mutlu olmasıyla ilgili genel olarak bir çaba içerisindeyiz. Bunu da ‘Konya Modeli Belediyecilik’ anlayışı diye ifade ettiğimiz bir anlayışla yürütüyoruz. Konya, Türkiye’nin en güzel şehirlerinden birisi. Umuyorum ki hayatınızın en güzel anları, en güzel vakitleri Konya’da geçer. Hepinize hayat boyu başarılar diliyorum.”

Başkan Altay konuşmasının ardından öğrencilerden gelen soruları cevapladı.

Programa; KTÜN Rektörü Prof. Dr. Osman Nuri Çelik, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köken ile öğrenciler katıldı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.