Başkan Altay direksiyona geçti! Adliye-Şehir Hastanesi tramvay hattı açıldı
Açılış programında tramvayın direksiyonuna Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay geçti.
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen açılış programına AYGM Genel Müdürü Yalçın Eyigün, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Valisi İbrahim Akın, Konya İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç, MHP Konya İl Başkanı Sedat Göncü, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Konya Milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Açılışta ilk direksiyon başına geçen Başkan Altay, tramvayı açılış noktasından Şehir Hastanesi-Adliye hattı güzergahında sürdü. Altay, güzergah boyunca vatandaşların ve davetlilerin ilgisiyle karşılandı.

ÖZELLİKLE BÖLGE ESNAFI UZUN SÜREDİR BEKLİYORDU
Törende konuşan Başkan Altay, Adliye’den başlayıp Şehir Hastanesi’ne kadar uzanan 4,1 kilometrelik hattın ilk etabının hizmete girdiğini belirterek, “Bugün Konya’mız için önemli bir açılışı birlikte gerçekleştiriyoruz. Adliye’den başlayıp Şehir Hastanesi’ne kadar uzanan 4,1 kilometrelik tramvay hattımızın ilk etabını bugün itibarıyla hizmete açıyoruz. Özellikle bölge esnafımızın uzun süredir beklediği ve Şehir Hastanesi’ne gelen vatandaşlarımızın aktarma yapmak zorunda kaldığı önemli bir ihtiyacı gidermiş oluyoruz.” dedi.

Konya’nın raylı sistem geçmişine dikkat çeken Başkan Altay, şehirde raylı sistem yatırımlarının hızla devam ettiğini ifade ederek, “Konya, Anadolu’da raylı sistemi kullanan ilk şehir. 1950’li yılların sonlarından itibaren raylı sistem kültürüne sahip olan şehrimizde bugüne kadar 27 kilometrelik raylı sistem hattı oluşturuldu. Şimdi ise çok önemli yeni yatırımları hayata geçiriyoruz.” dedi.
2 KİLOMETRELİK BÖLÜMDE RAY İŞLEMLERİ TAMAMLANDI
Şehir Hastanesi ile Yeni Sanayi bölgesi arasında yapımı devam eden çalışmalar hakkında da bilgi veren Altay, “Şehir Hastanesi’nden başlayıp Yeni Sanayi bağlantısına kadar yapımı devam eden yaklaşık 2 kilometrelik bölümde ray işlemleri tamamlandı, direkler dikildi ve tellerin gerilmesi süreci devam ediyor. Tamamlandığında ikinci etapla birlikte Yeni Sanayi’ye kadar yaklaşık 10 kilometrelik yeni bir hat daha kazandırmış olacağız.” ifadelerini kullandı.

Başkan Altay, raylı sistem yatırımlarının bununla sınırlı olmadığını belirterek, KonyaRay ve diğer tramvay projeleriyle birlikte kentte önemli bir ulaşım ağı oluşturulacağını söyledi.
"ŞU ANDA 57 KİLOMETRELİK RAYLI SİSTEM HATTININ İNŞASINI YÜRÜTÜYORUZ"
Altay, “Barış Caddesi tramvay hattı, KonyaRay ve Şehir Hastanesi-Adliye tramvay hattıyla birlikte şu anda 57 kilometrelik raylı sistem hattının inşasını yürütüyoruz. 1980’li yıllardan 2026 yılına kadar yaptığımız 27 kilometrelik raylı sistem hattına neredeyse iki katından fazla yeni hat ilave ediyoruz.” dedi.
Konya’nın raylı sistem hedefinin 114 kilometre olduğunu vurgulayan Altay, “Hedefimiz olan 114 kilometreye ulaşmak için gece gündüz çalışıyoruz, gayret ediyoruz. Sefer bizden, zafer Allah’tan.” diye konuştu.

Altay ayrıca yatırımların hayata geçirilmesinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile AYGM Genel Müdürü Yalçın Eyigün’ün desteklerinin önemli olduğunu belirterek teşekkür etti.
AYGM GENEL MÜDÜRÜ YALÇIN EYİGÜN'DEN BAKAN URALOĞLU'NA TEŞEKKÜR
AYGM Genel Müdürü Yalçın Eyigün ise Konya’ya hizmet etmenin büyük bir görev olduğunu belirterek, yatırımların hayata geçirilmesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na teşekkür etti. Eyigün, Konya’da projelerin yalnızca planlama aşamasında kalmadığını, çalışmaların sahada icraata dönüştüğünü belirterek, Adliye-Şehir Hastanesi tramvay hattının hayırlı olmasını diledi ve projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Törende milletvekilleri adına konuşan Ziya Altınyaldız, Adliye-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı’nın Konya’nın ulaşım altyapısına önemli katkı sağlayacağını belirterek, projede emeği geçenlere teşekkür etti.
Konya Valisi İbrahim Akın ise konuşmasında, hayata geçirilen raylı sistem yatırımının şehir açısından önemine dikkat çekerek, Adliye-Şehir Hastanesi Tramvay Hattı’nın Konya’ya ve vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.