Başkan Angı: Kimse kardeşliğimize zarar veremez

Başkan Angı: Kimse kardeşliğimize zarar veremez
Hasanköy Mahallesi’nde 7 kişinin öldürülmesinin üzerinden yapılan algıların boşa çıkarılacağını ifade eden Başkan Angı, “Konya kardeşlik şehri ve kimse buna zarar veremez. Giden 7 can hepimizi acıttı” dedi

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, düzenlediği basın toplantısında Türkiye ve Konya gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Angı’ya toplantıda AK Parti Konya İl Başkan Yardımcıları Fahrettin Kulu ve Gökhan Taşkıran eşlik etti. Sel ve orman yangınlarının Türkiye’yi etkisi altına aldığını ve bu afetlerle mücadelelerin devam ettiğini söyledi. Başkan Angı, “Konya olarak bakıldığı zaman güney bölgelerimizdeki ormanlık alanlarımız önemli. Orman varlığı atalarımızın gelecek için bize emanet ettiği miraslar. Bunu korumak hepimizin görevi. Orman Genel Müdürlüğü’müz şu anda elindeki tüm teknik ekipmanları ve kadrosuyla yangınlara karşı mücadeleyi yürütüyor. Yerel yönetimler, tüm ilçe il belediyeleri, sivil toplum örgütleri ve kamu kurumları da bu bölgelere seferber edilmiş durumda. AK Parti Gençlik Kolları’ndan bir ekibimiz de Antalya bölgesini ziyaret ederek birebir temas kurdular. Umarız yangınlar tez zamanda söndürülüp bir an önce yaralar sarılır” dedi.

aw384851-01.jpg

BAZI KESİMLERDE İÇ GERGİNLİĞİ ARTIRMA ÇABASI VAR

Cihanbeyli’de geçtiğimiz günlerde havai fişekten dolayı çıkan yangını hatırlatan Başkan Angı, “Küçük ihmaller büyü felaketlere sebebiyet verebilir. Şu anda havai fişek atmak zaten yasak. Maalesef kontrolsüz bir şekilde yapılabiliyor. O yüzden sıcakların bu kadar yüksek otların bu kadar kuru olduğu bu dönemde bu tür şeylerden uzak durmak lazım” diye konuştu. Sosyal medya ve bazı mecralardan yangın üzerinden bile istismarlar yapıldığına dikkat çeken Başkan Angı, “Bazı kesimlerde iç gerginlikleri artırmak gibi bir çaba var. Ama buna fırsat bulamayacaklar. Bir yarım meselesinde bile Türkiye’yi güçsüz göstermek istediler. Türkiye biliyorsunuz en zor anlarında bütün ülkelere el uzatmaya çalışır. Bunun gibi diğer ülkelerde bize aynısını yaptı. Acılar üzerinden provokatif hareketler yapmak doğru değil. Kirletilmiş bir sosyal medya platformu yerine daha doğru bilgi veren ve oradan da yardımlaşılabilen ve güven veren bir sosyal medya olmalı” dedi.

YAPILAN ALGILAR BOŞA ÇIKARILDI

Hasanköy Mahallesi’nde 7 kişinin öldürülmesinin üzerinden yapılan algıların boşa çıkarılacağını ifade eden Başkan Angı, “’Komşunun komşuya varis kılınacağını zannettim’ diyen bir Peygamberin ümmetiyiz. Biz bunu bilen bir ülkeyiz. Giden 7 can hepimizi acıttı. Genel merkezimizden genel başkan vekilimiz, genel başkan yardımcılarımız, bakanlarımız acımızı paylaşmak için buradalardı. Bunun üzerinden bile fitne ateşi büyütmek isteyenler oldu. Olayın 11 yıl öncesine dayandığını ve maalesef zaman içinde bu hale gelmiş olduğunu öğrendik. Ailenin burada gösterdiği sağduyu çok önemli. Bunu siyaset istismarına döndürmek isteyenler, sanki kardeş kavgası başlamış gibi bir yerlere çekmeye çalışanlar o fırsatı bulamadılar. Ben tekrar buradan başta büyükbaba olmak üzere tüm aileye başsağlığı diliyorum. Cani ilk gün belli oldu zaten kamera kayıtları vardı. Arama çalışmaları devam ediyor. Tez zamanda bulunacak inşallah” şeklinde konuştu.

KONYA KARDEŞLİK ŞEHRİ

Konya’da kardeşlik ikliminin çok güçlü olduğunu ifade eden Başkan Angı, “Konya’ya farklı yerlerden insanımız huzur şehri diye geldiler. Artık hepsi Konyalı oldular. Huzur şehri Konya’da ırk temelli bir çatışma varmış gibi bir anlayışın dile getirilmesini kabul etmemiz mümkün değil. Hadisenin olmasının hemen ardından sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri ile beraber Konya’ya dönük böyle bir çabanın sonuç vermeyeceğini, Konya’yı farklı göstermeye çalışanlara da yekvücut olduğumuzu göstermek için Mevlana Meydanı’nda bu mesajı verdik. Konya kardeşlik şehri. Kimse buna zarar veremez” diye konuştu. Rahmetli Yaşar Dedeoğulları’nın 2011’den beri AK Parti üyesi olduğunu söyleyen Angı, “Ama biz işin siyasi kısmıyla hiç ilgilenmedik. Bir kere giden can. Siyasetçiler olarak bize düşen de bu tür durumlarda sadece birlik ve beraberliği korumaya çalışmak. Hangi partiye mensup olursa olsun, suçlu suçludur, masum masumdur. Önemli olan insan olmak” dedi.

TEDBİRLİ OLALIM Kİ YENİ TEDBİRLERLE KARŞILAŞMAYALIM

Koronavirüs içinde bir parantez açan Başkan Angı bayramın ardından vakaların ve hastaneye yatışların arttığına dikkat çekerek, Konyalıları tedbirlere uymak konusunda uyardı. Başkan Angı, “Geçmişte farketmediğimiz şeylerin pandemi sürecinde ne derece önemli olduğunu gördük. Kucaklaşabilmenin, büyüklerin elini öpebilmenin, yakın oturup birlikte çay içebilmenin kısıtlandığı dönemlerden geçtik. O arada çok sevdiklerimizi kaybettik. Cenab-ı Hak hepsine rahmet eylesin. Benim halkımızdan istirhamım ne olur tedbirlerden taviz vermeyelim. Katıldığımız düğünlerde hem kendi sağlığımıza hem de karşımızdakinin sağlığına dikkat edelim. Henüz salgın geçmedi. Tedbirli olalım ki yeni tedbirlerle karşılaşmayalım. Hamdolsun devletimiz güçlü. Aşılamalar devam ediyor. Ne kadar hızlı yapabilirsek toplumsal direncimizde o ölçüde artar. Sadece kendi sağlığımız için değil şehrin sosyal hayatı için ekonomisi için son derece önemli” ifadelerini kullandı.

ASKERE YÜKLENMEK DOĞRU BİR YAKLAŞIM DEĞİL

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yangın çalışmalarına katılmadığı iddialarını da değerlendiren Başkan Angı, “Türk askerinin birinci öncelikli görevleri var. Ama birliklerin bir kısmı yangın bölgelerine de desteğini sürdürüyor. Türk askerinin tamamını yangın bölgelerine götürelim dediğimiz zaman esas işi ne olacak? Malumunuz Türk Silahlı Kuvvetleri artık profesyonelleşen bir yapıya dönüştü. Başarılı operasyonlar yürütüyor. Bu boyutunda askerlere yüklenmek adına böyle bir gerekçe üretildiği zaman bu anlamsız bir eleştiri oluyor. Yani Türk askerini ormana çekelim de Türkiye’nin başına iş çıkaralım diyen hain insanlar da eksik olmayabilir. O yüzden bunun üzerinden askere yüklenmek doğru bir yaklaşım olmaz” dedi. (Gülşen Çopur)

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.