Başkan Angı’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Başkan Angı’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı
AK Parti Konya İl Başkanımız Sayın Hasan Angı, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99’uncu yılı ile ilgili bir kutlama mesajı yayımladı.

AK Parti Konya İl Başkanımız Sayın Hasan Angı, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99’uncu yılı ile ilgili bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Angı, mesajında şu ifadelere yer verdi: “30 Ağustos 1922’de Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin başarıyla sonuçlanmasıyla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde başlatılan kurtuluş mücadelesi kesin ve kalıcı bir zaferle taçlandırılmıştır. Büyük Taarruz zaferinin ardından Yunan orduları İzmir'e kadar takip edilmiş ve İzmir'in kurtarılmasıyla Türk toprakları Yunan işgalinden temizlenmiştir. Bu zafer sadece vatanın düşman işgalinden tamamen kurtulmasını sağlamakla kalmamış, Meclis'in açılmasıyla fiilen kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet payidar kalacağını da kanıtlamıştır.”

‘BİRLİĞİMİZİ KAYBETMEDİK’

73 bin kayıp veren Yunan ordusunun geri çekilmeye mahkum edildiğini hatırlatan Başkan Angı, “Türk askerimizin İzmir’e girmesiyle birlikte Batı Anadolu Yunan işgalinden kurtarılmıştır. Mudanya Ateşkes Anlaşması ile Doğu Trakya, silahlı çatışma olmadan Yunan işgalinden kurtarılmış, 24 Temmuz 1923 tarihinde imzalanan Lozan Antlaşması ile de savaş resmen sona ermiş ve Türkiye bağımsızlığını tüm dünyaya kabul ettirmiştir. Gelinen noktada şanlı Türk Milleti, tarihinin her safhasında düşmanlarına gereken dersi vermiş, birlik ve beraberliğinden uzaklaşmamıştır. Bugün hepimize düşen görev Cumhurbaşkanımız ve Partimizin Kurucu Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Cumhuriyetimize ve kazanımlarına hassasiyetle sahip çıkmak, ülkemizi uygarlık yarışında en üst sıralara taşımak olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm istiklal kahramanlarımızı şükranla ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.