Başkan Angı’dan muhalefet partisine sert tepki: Bunun adı felaket tellallığı!

Başkan Angı’dan muhalefet partisine sert tepki: Bunun adı felaket tellallığı!
Türkiye’de meydana gelen ekonomik dalgalanma ve doğal afet gibi her konuda muhalefetin aynı tavrı sergilediğini vurgulayan Angı, “Bunun adı felaket tellallığı. Her konuda hükümet aciz kaldı yaygarası koparıyorlar” dedi

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, siyasi gündem ve ekonomi ile alakalı Pusula Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. Ekonomide son süreçte yaşananların sadece Türkiye’ye mahsus bir durum olmadığını belirten Başkan Angı, pandemiden dolayı dünya ekonomisinde çalkantılar olduğunu ve tedarik zincirindeki sıkıntıların da ister istemez fiyatlara yansıdığını belirtti. Angı, “Geçmişten günümüze ekonomi ile alakalı Türkiye’de de belli sıkıntılar hep oldu. Ama 2018 sonrasında özellikle yeni cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile beraber Türkiye’ye karşı birtakım ülkelerin ekonomiyi zora düşürme hamleleri oldu. Bununla ciddi mücadeleler yapıldı ve arkasından gelen pandemi ile beraber işler biraz zora girdi. Gelişmiş ülkelere bakıyorsunuz o ülkelerde de enflasyon yüzde 4’leri, 5’leri, 6’ları buldu. Faizlerine baktığınız zaman bir kısmında çok küçük 0,5 yada1 puanlık faizler bazılarında ise negatif faizler var. Reel faiz diye baktığınız zaman ülkedeki oluşmuş yüzde 5’lik enflasyon karşısında bunu ne ile izah edeceksiniz. Bizim gibi gelişmekte olan ekonomiler için tavsiye edilen ne? Enflasyon üzerinde bir faiz oranı. Bu da piyasaların yatırım iklimini zorlaştırıyor, üretemeyen ekonomiye dönüşüyor ve alım gücü haliyle bundan etkileniyor” dedi.

CUMHURBAŞKANI’NIN YENİ BİR YOL HARİTASI VAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni bir yol haritasını ortaya getirdiğini belirten Başkan Angı, “Yatırımların artırılması, istihdamı artırabilmek, hem iç pazarda hem ihracattaki büyümeyle ülkenin refah düzeyini artırmak için yeni bir yol haritası var. Türkiye’de bu yeni alınan kararların başarılı olmaması adına bir takım lobilerin çabaları da ortaya çıktı. Ekonomik verilere baktığınız zaman Türkiye cari açığını küçülten, merkez bankası düzeyinde yeterli rezervleri olan bir ülke. Ekonomik büyüme rakamlarını dünya dikkatle izliyor. Ekonomik büyüme de dünyanın ilk üçünce olan rakamlarımız var. Hükümetimiz olabildiğince enerji maliyetindeki artışı vatandaşa daha az yansıtabilmek için vergi gelirinden fedakarlık yapıyor. Dünyada yaşanan çalkantıları daha az boyutta hissettirmek adına bir süreç yönetiyor. Bundan rahatsız olanlar var. İçerde de bunu siyasi krize dönüştürmek isteyenler var” diye konuştu.

2023’TE PROBLEMLERİNİ AŞMIŞ BİR TÜRKİYE GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇIKACAK

2023 seçimlerinden önce ülkenin rahatlayıp nefes alacağını beklediklerini vurgulayan Angı, “Bunu bekliyoruz. Çünkü alınan tedbirler bu yönde. Yeni yöntemde faiz enflasyon denkleminde faizin bu işin ana kaynağı enflasyon ise sonuç göstergesi olduğu görülüp bunu değiştirmeyi seçti hükümet. Bu yolla ekonomi çok daha güçlenecek. Uygulamalarda adım adım Türkiye’ye nefes aldıracak ve güçlendirecek. 2022 bununla ilgili sonuçları aldığımız bir yıl olacak. 2023’e problemlerini aşmış geleceğe çok daha güçlü yürüyen bir Türkiye görüntüsü ortaya çıkacak. Fakat bazı kesimler bunu istemiyor. Türkiye çalkantılarla devam etsin yönetilemeyen bir ülke olsun. Hatta batsın mevcut Cumhurbaşkanını görevden uzaklaştıralım birileri gelsin istiyorlar. O birileri kim bunun açmazındalar. Biri de çıkıp da, ‘Ben daha iyi yöneteceğim’ diyemiyor. Sadece mitingler yapmak, gerekirse sokak hareketleri oluşturmak istiyorlar” dedi.

BU GEMİNİN FIRTINAYA TUTULMASI HEPİMİZİ ETKİLER

“Terör elebaşlarından Karayılan çıkıyor, ‘2023 seçimlerini beklemeyin meydanlara inin ülkeyi karıştırın’ diyor. Öteki taraftan Demirtaş hemen seçime ülkeyi nasıl eviririz diye dillendiriyor. Bazı muhalefet partileri de buna çanak tutuyor” diyen Angı, “Bu geminin fırtınaya tutulması hepimizi etkiler. Göreceği zarar gelecek onlarca yılını etkiler. Bunları milletimiz görüyor. Aklı başında muhalefet Türkiye için iddialarını ortaya koyar. İnananlar olursa desteğini verir. Ki bugüne kadar inanmamıştır. Çünkü söyledikleri dün başka bugün başka kimle el ele tutuştukları ortada. Bir taraftan helalleşme süreci diye bakıyorlar. Ama daha öncesi bunların bu ülkeye verdikleri zararı yaşadık. 2006’da Danıştay saldırını bahane ederek bu ülkeyi karıştırmak isteyenler 2007’de meclis ülkeyi cumhurbaşkanlığı seçiminde krize götürdüler. O gün karşı çıktıkları adayı bugün ortak aday olarak gösterme çabası sarf eder hale geldiler. Türkiye bunlarla zaman kaybetti. Şimdi de aynısı oluyor. Dertleri Türkiye’yi yönetmek değil Türkiye’yi çökertme operasyonunda rol dağıtmaya dönmüş durumdalar” dedi.

HER KONUDA HÜKÜMET ACİZ KALDI YAYGARASI KOPARIYORLAR

Türkiye’de meydana gelen her konu ve doğal afette muhalefetin aynı tavrı sergilediğini vurgulayan Angı, “Bunun adı felaket tellallığı. Her konuda hükümet aciz kaldı yaygarası koparıyorlar. Bu bazen sel, bazen deprem, bazen yangın oluyor. 1999 Depremine dönüp bir baksınlar bakalım vatandaş hangi ihtiyacına nasıl ulaştı. Neler dönüştürüldü. Geçen gördük. İzmir’de depremin ardından konutlar bir yılda teslim edildi. Yangın bölgelerindeki çalışmalar ortada. Hamdolsun devletimiz ve kurumlarımız güçlü. Bununla gurur duymamız lazım. Her konuda işte şimdi de buğdayda şekerde yokluk yaşanıyor diye milleti biraz yüklesek de buradan vurmaya çalışsak diye uğraşıyorlar. Türkiye’nin var olan şartlarında yokluk görmeyeceğiz. Türkiye üreten ve kendine yeten bir ülke. Allah’ın izniyle bundan da yüz akıyla çıkacak. Ama bundan kaos oluşturmak malum kesimlerin huyu. Bunlar yapıcı insanlar değil. Yıkalım yakalım kafasındalar. Bu düşmanlık niye” şeklinde konuştu.

MİLLİ KİMLİĞİNİZ NEREDE? SİZ KİMİN ADAMISINIZ?

DEVA Partisi Kurucularından Metin Gürcan’ın, siyasi ve askeri casusluk yapmaktan tutuklanması ile alakalı da konuşan Angı şunları söyledi: “Milli kimliğiniz nerede? Siz kimin adamısınız? Güçlü görünmek dışarının desteği ile siyaset yapmak gibi bir anlayışı nasıl kabullenebilirsiniz. Ama maalesef devletin elindeki bilgi ve belgelerle süreç başladı. Bu bilgiler verilecek ki Türkiye sıkışacak. Bir zamanlar bunu MİT Tırları diye aleni yaptılar. Bu tür hadiselere karşı milletçe çok uyanık olmalıyız. Bu tür hainlerin foyaları ortaya çıkarılmalı. Herkeste dürüst olanla olmayanı görmeli. İşte geçtiğimiz ay bir şehit kardeşine yapılanlar ortada. Onun üstünü örtmek için de yalan yanlış iftira ile meclisteki grup kürsüsünde sırf kendilerini aklamak için konuştular. Düşünün adamlar ellerinde yetki yokken her türlü hukuksuzluğu yapmayı kendilerine mubah görüyorsa bir de yetki olsa ne olur. Vay milletin durumuna” dedi.

İKTİDARIMIZ HERKESE DOKUNDU

Konya özelinde gelişmeleri de değerlendiren Başkan Angı, toplu konut idaresinin çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini ve Konya genelinde 1 milyon konut üretildiğini söyledi. Angı, “Bir taraftan şu anda Motorlu Sanayi ve Karatay Sanayii’nin yeni alana taşınacağı çok modern binalar yükseliyor. Esnafımız için büyük bir imkan. Eski Stadyum’un bulunduğu alanda çok büyük bir proje yürütülüyor. O zaman burası yıkılırken bu alanın ranta kurban edileceğini söyleyen CHP’li Milletvekilin söylediklerini arşivlerden çıkarın hepsi utanır. Bu alana herkesin istifade edebileceği bir alan inşa ediliyor. Sayın Cumhurbaşkanımız şehirlerin nefes almasını istiyor. Bugün baktığımız zaman bölünmüş yollarla 7 aksta standardı yükselmiş bir yol ağına sahibiz. Konya Aksaray Yolu turizm yoluydu. Platform çok dar ve kaçış yerleri yoktu ve kazalar kaçınılmaz oluyordu. Sağlıkta da yine aynı oranda gelişim gösteriyoruz. Şehir Hastanelerinde hiç uygulanmamış yeni teknolojilerle operasyonlar yapılıyor. Yani iktidarımız herkese dokundu” ifadelerini kullandı. (Gülşen Çopur)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.