Başkan Bayındır Konya Basınını misafir etti

Başkan Bayındır Konya Basınını misafir etti
Konya basınını misafir eden Başkan Bayındır üç yılını değerlendirerek, bu kentin hak ettiği yere taşınması için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini söyledi

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır Konya basınını ağırladı. Beyşehir’deki çalışmalar hakkında Celal Atik Cafe’de Konya Basınına bilgi veren Başkan Bayındır, “Devlet varsa biz varız diyenlerdeniz. Bizim Huğlu ve Üzümlümüz var. 244 milyon dolar silah ihracatı yapan Beyşehir, şuan İtalya’dan sonra 2. sırada. Konya’nın savunma sanayiideki payını yükselten yüzde 80-90’ını teşkil eden benim Huğlu ve Üzümlü’mdür. Konya adına Beyşehir adına ne kadar gururlansak azdır” dedi.

BEYŞEHİR GÖLÜNÜN SORUNU HERKESİN SORUNUDUR

Beyşehir Gölü'nün dünyada içilebilir niteliğindeki sayılı göllerinden bir tanesi olduğuna dikkati çeken Bayındır, yaşanan sorunların sadece Beyşehir ve Konya'nın değil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde yaşayan herkesin sorunu olduğunu söyledi. Bayındır, "Bu gölü Konya savunmalı, o tarımda su bekleyen benim değerli ziraatçım, çiftçim savunmalı. Bu kıyılar, şu adacıklar çıkmaya başladı mı, 'Eyvah' deriz biz. Şurada 300 metre kıyıda balçık batak oluşmaya başladı mı, derken kurak, çatlayan topraklar Beyşehir Gölü'nün hak ettiği yer değildir" dedi. Beyşehir Gölü etrafına geçmişte yapılan gölet ve barajların gölü besleyen ana kaynaklara olumsuz etki yaptığına vurgu yapan Bayındır, bu yüzden yeni yapılan ya da yapılacaklara da karşı olduklarını belirtti. Bayındır, Beyşehir Gölü'nü besleyen Isparta'nın Yenişarbademli ilçesindeki Pınargözü Mağarası'ndan çıkan suyun önüne gölet yapıldığını hatırlatarak, "Beyşehir Gölü'nün ana kaynaklarını öldürmeyin, bu güzelliği yok etmeyelim. Sulanacak alan çoğaldı, vahşi sulama yöntemleri çoğaldı. Hep beraber Beyşehir Gölü'nün kaynaklarını geliştirmek, zenginleştirmek zorundayız" diye konuştu.

beysehir-2-kopya.jpg

BEYŞEHİR HAYVANCILIKTA ÖNDE

Adil Bayındır Beyşehir’in hayvancılıkta da önde olan ilçelerinden birisi olduğunu belirterek, “Doğanbey’imizi ihmal edemeyiz. Et, süt, hayvancılık bölümü açısından İstanbul pazarının hakimidir. Kurucuova, Yeşildağ, Dumanlı, Adaköy, Gölyaka hem seracılık konusun da hem hayvanlık konusunda bölgemizin bütün beldelerini yavaş yavaş istikametlerini belirleyerek onları da bölge ekonomisine, ülke ekonomisine katkı yapmaları adına gayretler içindeyiz” dedi.

GEMBOS YOLU BEYŞEHİR’İ İÇ TURİZMDE İYİ BİR YERE GETİRECEK

Gembos Yolu’nun tamamlanmasıyla Beyşehir’in iç turizmde iyi bir yere geleceğini ifade eden Bayındır, “Bu tünel açıldığı zaman Antalya merkez Serik ve Manavgat olmak üzere o bölgenin insanının Beyşehir Konya ve Antalya’ya geçeceği güzergah burası ve şu an bu tünellerin içindeki bütün alt ve üst yapı sinyalizasyonları dahil yapılmaktadır. Bitmek üzeredir. İnşallah Beyşehir’e her gün 15 bin civarında bir araç geçiş sağlanacak yani ortalama 60 bin kişinin Beyşehir’den geçeceğini düşünüyorum. Bu sayede iç turizmi bir yere getiririz. Allah o projeye hayat veren emeği geçen Beyşehir ile ilgili siyaset yapan teşkilatlardan milletvekillerine milletvekillerinden Ankara’ya kadar herkesten razı olsun. Bu projenin içinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın başından sonuna emeği var diyorum. Buradan kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

beysehir-2.jpeg

KURUM, AKIŞ VE ALTAY’A TEŞEKKÜR

Adil Bayıdır yaptıkları yatırımlar hakkında Beyşehir halkını bilgilendirdiklerini dile getirerek, yaptıkları hizmetleri şu şekilde sıraladı: “Aldığımız paranın 23 milyonunu Eşrefoğlu’nun tarihi dokusuna dönüştürmek için ayırdık. Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir başkanımız Uğur İbrahim Altay’la oraya güzel bir proje yapıldı bir ortak. İnşallah Eşrefoğlu Beyliğinin o geçmişteki Selçuklu mimarisine burayı kavuşturmaktır muradımız. Ben devraldığımda 37 milyon 400 bin borçla devraldım. Şuan itibariyle devlete olan borçlarımız İller Bankası kredi borcu 1 milyon 800, resmi kurumlara borcu 8 milyon yani vergi,18 milyon borcumuz var. Şuan Beyşehir Belediyesinin kasasında 18-20 milyonda para var. Artı paramız var. Su kaçakları önledik. Borçlu olan belediyemizde yaptığımız tasarruflarla borçları ödedik. Murat Kurum Bakanıma, Mustafa Akış kardeşime, Uğur İbrahim Altay’a çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

beysehir-3.jpg

DEVLETİMİZİN BÜTÜN KADROLARINDAN MEMNUNUZ

Beyşehir’de doğalgaz sorunun çözüldüğünü ifade eden Bayındır, “Devletimiz bize bu manada kulak verdi. Şuan TOKİ’yi de sayarsak yani Avşar Mahallesi olarak sayarsak 9 tane mahallemizin hemen hemen almayanlar oluyor ama önüne doğalgaz hattını götürdük. İnşallah 2023’ün sonu 2024’ün ortası Beyşehir’de doğalgazı bağlanmayan hane kalmayacak. Devletimizin bütün kadrolarından memnunuz. İyi bir diyalog içinde bir olgunluk içinde birlikte çalışıyoruz. Ne yaptı diyenlere şimdi bir asfalt plentini koyalım. 240 ton saat kapasiteli şuan Büyükşehir’imizde ne varsa o ayarda bir asfalttan bahsediyoruz. Bu 7 milyon 700 civarında şuan değeri 1 milyon 200 bin Euro amacımız Beyşehir’e bizden sonraya da hitap eden öyle bir tesis. Önümüzdeki günler 4 kamyon gelecek. Havuz damper dediğimiz tonajlı plentin altına girip malı sermeye gelecek olan kamyon arkasından ne gelecek yeni sistem, finişer gelecek. Sayın Bakanımız sağ olsun ekstradan bize büyük bir vidanjör veriyor. Allah izin verirse Beyşehir’de asfalt ’da bir tarih yazmak istiyorum” şeklinde konuştu. Daha sonra Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayırdır Konya basınına Beyşehir Belediyesi Karaburun Sahili’ni gezdirerek, yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Ardından Eşrefoğlu Camii, yat turu ve Beyşehir Gölü gezisinden sonra Yusuf Erdoğan Antika Müzesi gezilerek program sonlandırıldı. (Gülşen Çopur)

beysehir-1.jpeg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.