Başkan Kavuş; 'Cumhuriyetimizin 97. Yaşını Büyük Bir Onur Ve Coşkuyla Kutluyoruz'

Başkan Kavuş; 'Cumhuriyetimizin 97. Yaşını Büyük Bir Onur Ve Coşkuyla Kutluyoruz'
Cumhuriyet’in, bu asil milletin yeniden doğuşunun ve şahlanışının, özgürlüğünden taviz vermektense canından seve seve vazgeçebileceğinin bir nişanesi olduğunu kaydeden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Tarihimizin en önemli dönüm..

Cumhuriyet’in, bu asil milletin yeniden doğuşunun ve şahlanışının, özgürlüğünden taviz vermektense canından seve seve vazgeçebileceğinin bir nişanesi olduğunu kaydeden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. seneyi devriyesini milletçe büyük bir onur ve coşkuyla kutluyoruz” diye konuştu.   

 

Başkan Mustafa Kavuş, Cumhuriyetin ilanının 97. yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında ayrıca şu görüşlere yer verdi; “29 Ekim 1923 günü bu büyük millet, hiçbir beşeri gücün iradesine tahakküm edemeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha ilan etmiştir. Bitti sandıkları bu millet, imanı, cesareti, kahramanlığı ve kararlığı ile o gün küllerinden yeniden doğmuştur. Bu aziz millet, tüm fertleriyle ‘Biz bitti demeden bitmez’ demiş, yokluk içinde dahi olsa kanıyla canıyla vatanı müdafa azmini ortaya koymuş ve bu gurur gününü bizlere bayram olarak miras bırakmışlardır. Bu denli büyük ruha sahip insanların bir evladı olmak bizler için gurur ve övünç kaynağıdır. Cumhuriyet Bayramı ile birlikte o ruh ta bizlere atalarımızdan miras kalmıştır. Temelinde vatan ve millet sevdası olan bu mirasta, bize de milletimize hizmetkar olma görevi düştü. Bizler de, ömrümüzü bu görev için vakfederek o şanlı tarihi yazan ecdada layık olma gayreti içinde yolumuza devam ediyoruz.        

Özgürlük ve Kurtuluş Savaşımızın başkomutanı Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları başta olmak üzere bize Cumhuriyeti ve bu vatanı miras bırakmak uğruna canlarını veren Kurtuluş Savaşı şehitlerine Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi de rahmet ve tazimle yad ediyorum. Bu vesile ile ayrıca bu toprakları bizlere vatan olarak bırakabilmek adına süregelen bin yıllık mücadelede şehit düşen tüm kahraman şehitlerimizi de rahmet ve minnetle anıyorum.

Tüm hemşehrilerimin ve tüm milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.”  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.