Başkan Kaya: Konya lezzetini ve kültürünü İstanbul'a taşıdı

Başkan Kaya: Konya lezzetini ve kültürünü İstanbul'a taşıdı
8. Konya Tanıtım Günleri 23-26 Kasım tarihleri arasında gerçekleşti. Binlerce misafirin ağırlandığı etkinlikte Konya'nın birçok özelliği tanıtıldı. Başkan Kaya, Konyalı firmaların fuarda stand açarak Konya'nın kültürünü İstanbul'a taşıdığını belirtti.

23-26 Kasım tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havaalanında düzenlenen 8. Konya Tanıtım Günleri gerçekleşti. Yurt içi ve yurt dışından binlerce misafirin ağırlandığı fuarda Konya’ya özgü geleneksel ve kültürel ürünler başta olmak üzere şehrin tarihi, kültürel ve sosyal hayatı tanıtıldı.

Konya KONSİAD Başkanı Ali Kaya Konya günleri sekiz yıldır aralıksız düzenlenmektedir. Konya Günleri uluslararası bir marka haline geldi. İstanbul'da çok sayıda yaşayan Konyalı hemşerimiz her geçen yıl daha büyük bir coşku ve katılımla bizleri yalnız bırakmıyor. Biz de bu vesile ile günlerinde İstanbul'da hem Konyalı hemşerilerimizle buluşmuş oluyoruz hem de İstanbul'a Konya'mızın kültürünü, tarihini, medeniyetini, tanıtmakta katkıda bulunuyoruz dedi.

whatsapp-image-2023-11-26-at-11-22-04.jpeg

AÇILIŞI BAKAN BOLAT YAPTI

Açılışı Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat gerçekleştirdi. Bakan Ömer Bolat Konya günlerinin açılış konuşmasını gerçekleştirdikten sonra kurdele kesildi. Ayrıca açılışa, Ticaret Bakan Yardımcısı Ö. Volkan Ağar, Bangladeş Büyükelçisi M. Amanul Haq, Bakırköy Kaymakamı Abdullah Köklü, Eyüp sultan Kaymakamı İhsan Kara, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı Katıldı. Açılış sonrası Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Başkan Ali Kaya ve katılımcı heyet Konyalı kurum ve firmaların stantlarını ziyarette bulundular. Beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte Konya Günleri’nde yer alan stantları gezerek tek tek standlardaki katılımcılar ile birlikte sohbet ettiler.

whatsapp-image-2023-11-26-at-11-22-05.jpeg

İSTANBUL'A DAVET

Başkan Kaya, Konyalı çok sayıda belediye, dernek ve vakfın ve Konyalı firmaların fuarda stand açarak Konya'nın lezzetlerini, değerlerini, kültürünü, tarihini İstanbul'a taşıdığını belirtti. Başkan Kaya, buradaki Konya Günleri'ne İstanbul'da yaşayan Konyalı hemşerilerimizle birlikte tüm İstanbulluları davet etti.

Fuarın 2.gününde, Başkan Ali Kaya ile birlikte Vali Vahdettin Özkan, Konya Millet Vekili Mehmet Baykan, İstanbul Milletvekili Ümmü Gülşen Öztürk, Emekli Genel Kurmay Başkanı Musa Avsever, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı'ya ve çevre ilçeler belediye başkanlarına KONSİAD Başkanı Kemal Çelik' in teşrifleri ile plaketlerini taktim etti.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.