Başkan Kılca hazırlıkları yerinde inceledi

Başkan Kılca hazırlıkları yerinde inceledi
Konya merkez ilçe Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, koronavirüs tedbirleri kapsamında bir süre ibadete kapatılan, ardından uzun bir süre sonra yeniden kılınacak olan Cuma namazı için Mevlana Meydanı’nda devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında camiler bir süreliğine ibadete kapatılmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan, “29 Mayıs Cuma günü cuma namazıyla birlikte öncelikle valilikler ve müftülükler tarafından belirlenen şartları uygun camilerden başlayarak camilerimizi ibadete açıyoruz. Bir süre camilerimizde sadece öğlen ve ikindi vakitlerinde cemaatle namaz kılınacak, diğer vakitlerde bireysel ibadet uygulaması sürecektir. Tabii ki bu cemaatle namazı yine kurallar içerisinde ifa edeceğiz” açıklamasının ardından camilerde hazırlıklar başladı.

HAZIRLIKLAR KILCA TARAFINDAN İNCELENDİ

Sosyal mesafe kuralı dikkate alınarak ibadete açılacak camilerde üst düzey tedbirler alındı. Ortak kullanılan eşyaların camilerden kaldırılmasından, tek kullanımlık seccadeye kadar birçok değişiklik yapıldı. Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu ise yaptığı açıklamada, Konya’da yaklaşık bin 500 camide Cuma namazı kılınabileceğini ve bunların hazırlıklarının başladığını aktardı. Cuma namazı kılınacak alanlardan bir tanesi olan Mevlana Meydanı’nda ise hazırlıklar tam gaz devam ediyor. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, devam eden hazırlıkları bizzat takip ederek, alanda incelemelerde bulundu. Kılca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile, “Uzun bir aradan sonra kılınacak Cuma namazı öncesi hazırlıklar ve tedbirlerle ilgili Karatay Kaymakamımız ve İlçe Müftümüzle Mevlânâ Meydanı'nda bir araya geldik. Cuma günü rehavete kapılmadan tedbirli bir şekilde hep birlikte yeni sürece adapte olacağız inşallah” mesajını paylaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.