Şanlı destan çizgi film oldu
Karatay Belediyesi, bir sosyal medya çizgi serisi projesine daha imza attı. Geçtiğimiz yıl Hazreti Mevlana’nın hayatı ve öğretilerini konu alan 30 bölümlük sosyal medya çizgi serisi projesini gerçekleştirerek büyük ilgi gören ve pek çok kesimden takdir toplayan Karatay Belediyesi, şimdi de Çanakkale Zaferi’ni konu alan bir hikayeyi vatandaşlarla paylaşıyor.
“2 Gün Bir Ömür” isimli proje, Çanakkale Zaferi’nin 105. yılı etkinlikleri kapsamında hayata geçiriliyor.
KONYALI ASKER MEHMET OĞLU ALİ’NİN GÖZÜNDEN ÇANAKKALE ZAFERİ
10 bölümden oluşan sosyal medya çizgi serisinde geçen olaylar, babası Balkan gazisi ve Konya’da çiftçilikle uğraşan bir ailenin tek oğlu olan Ali’nin gözünden anlatılıyor.
Projeyle ilgili değerlendirmede bulunan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Geçtiğimiz yıl da Hazreti Mevlana’nın hayatı ve öğretilerini konu alan 30 bölümlük sosyal medya çizgi serisi projesini hayata geçirdiklerini, söz konusu projeyle 5 milyonun üzerinde kişiye ulaştıklarını hatırlatan Hasan Kılca, tarih, medeniyet ve kültürümüzün daha çok kişiye ulaşması konusundaki çalışmaları arttırma gayretinde olduklarını söyledi.
Kılca, “Binlerce yıllık tarihimiz, birçok şanlı zaferle ve kahramanlıklarla doludur. Ancak Çanakkale, bambaşkadır. Çanakkale, bütün varlığını feda ettiği vatanının korumak, canını inandığı dinine adamış bir milletin var olma savaşıdır. Daha önceki projemizde olduğu gibi bu çalışmamızda da pek çok tarihi kaynaktan faydalanıldı. Aslına oldukça yakın bir şekilde kaleme alınan bu hikâye, herkes tarafından rahatlıkla anlaşılabilecek şekilde anlatılmaya çalışıldı. 7’den 70’e tüm halkımız, pek çok mecradan projemize ulaşıp takip edebiliyor. 10 gün olarak planladığımız paylaşım maratonumuzda 30’un üzerinde sahnenin resmedilmesi ve hareketlendirilmesiyle daha etkili bir sunum haline getirildiğine inanıyoruz. Projenin son postu, Çanakkale Zaferi’mizin 105. Yıldönümü olan 18 Mart’ta olacak. Ben bu vesileyle tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.” dedi. Haber Merkezi






Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.